Не може едно нещо, което е занемарявано години наред, изведнъж

...
Не може едно нещо, което е занемарявано години наред, изведнъж
Коментари Харесай

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: Борисов ни причини тежки травми

" Не може едно нещо, което е занемарявано години наред, внезапно за 100 дни да се трансформира в нещо друго. И преди Борисов имаше няколко държавни управления, в които участваха така наречен Тройна коалиция, която не беше най-светлия образец от нашия живот, въпреки че на фона на Борисов всичко стои в един по-светъл звук ". Така журналистът Копринка Червенкова разяснява ръководството на опазването на здравето у нас в изискванията на пандемията от Covid-19 пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ .

" В продължение на доста години ние сме във фаза, в която сме ядени от дървениците. Те ни похапват, ние се почесваме, вършим се, че няма нищо изключително, само че дървеницата си стои, ние не я убиваме. Не желая да нарека Борисов дървеница, обаче нещата, които той ни аргументи през тези 10-12 години, в които ни ръководи и преди този момент в Столична община, по-късно в Министерство на вътрешните работи, това са тежки контузии, от които не съм сигурна, че скоро ще се измъкнем. Много е трудно това да те яде дървеница и в един миг да се страхуваш, че ще бъдеш тотално изяден от нея ", сподели още тя.

Твърденията на някогашния министър председател, че ни имунизират с ваксини с изминал период на валидност, тя Червенкова разяснява по този начин: " Борисов въобще не се интересува от това, което приказва. Имам възприятието, че при него върви някакъв успореден тон, който е това, което той произнася и което няма нищо общо с това, което му е в главата, в случай че, несъмнено, не надценяваме това, което му е в главата ".

" При Борисов има един тежък разлом сред езика и мисълта. Човек стартира да си мисли дали там има мисъл ", добави тя.

Журналистката разяснява и митингите на ресторантьори и хотелиери: “През годините ние свикнахме, когато нещо се случва и когато някое държавно управление на Борисов инцидентно реши да извърши нещо, което е неособено известно, само че след това може да се окаже потребно, незабавно някой скача и това решение се анулира. В момента цялата тази сбирщина кръчмари, хотелиери и всякаква компания се държи по същия метод. Те считат, че като излязат три пъти на площада, ограниченията ще се анулират. Мисля, че този път няма да се анулират, тъй като няма ход обратно. Трябва да удържим тези ограничения ненапълно. Борисов използва това оптимално. Той използва оптимално рефлекса на тези хора. Казвам им: " Хайде в този момент малко да попротестирате. Първо, ще създадем проблем на държавното управление. Второ, несъмнено, ще създадем проблем на огромния зложелател Радев ". Това е втренчването на Борисов - Радев. " И работата може и да се размине ", им споделя. Той знае, че не би трябвало да се размине, само че би трябвало да бъде основан проблем, би трябвало да бъде попречено ".

" Ако Борисов разчита, че ще може с целия си искра да се върне във властта, той просто надълбоко се лъже. Там е дефинитивно подронено - той и, за жалост, цялата му партия. Ако това е партия, несъмнено ", добави тя.

За прогнозата на Осман Октай, че " Продължаваме промяната " може да е преди всичко на парламентарните избори, Копринка Червенкова сподели следното: " Чак преди всичко нямам доверие, тъй като няма време да навакса тези проценти, които най-малко към този момент ги дават социолозите. Ако са същински, несъмнено. Но че ще дръпне напред, ще дръпне ".

" Тук се води борба против това, че някакви си от чужбина " ще дойдат и ще ме избутат " ". Така Червенкова заключи войната против Кирил Петков, а за българския човек тя сподели следното: " Българинът мисли доста битово. Неговата двигателна сила към обикновен битов комфорт, го трансформира в конформист и в прислужник на негодници ".

Журналистката разяснява и приказките на съперниците на президента Румен Радев, че той може да не завоюва втори президентски мандат:

" Мисля, че това е илюзията на хората към Борисов и на хората към Йордан Цонев. Не споделям Карадайъ, тъй като по този начин като го виждам, коства ми се много безпомощно момче. Там цялата власт е завзета от такива като Йордан Цонев и сходни. Той няма никаква интелектуална мощност и няма никакви спекулативни гении. Докато при Цонев това е в наличност. Особено спекулативните гении. Той съумява от всяка обстановка да създаде гнусота, която обаче е в негов интерес, а той този негов интерес го показва за интерес на партията. Много се надявам тази партия най-сетне да забележи какво съставляват фигури като Йордан Цонев. Те са нездравословни за тази партия, те я компрометират отвред ".

" Тази история с Пеевски и неговото " възкресение ", коства ми се, че там в огромна степен роля е изиграл и този хитрец Йордан Цонев, тъй като в случай че си спомняте беше цялостно с някакви проектозакони, те бяха подписани от двамата (б.р. на първо място в 44-ия Парламент бе така). Тоест Пеевски изобщо надълбоко не се интересува от тази работа. Йордан Цонев седи и му основава престиж, с всичките тези жестове го легитимира ", разяснява тя.

" Аз мисля, че Нинова прави нелепости. Нещо се е раздрусала, което значи, че от вътрешната страна я рутят по някакъв метод ". Така журналистката разяснява изявленията от Българска социалистическа партия против Кирил Петков.

" Кирил Петков и другото момче... Асен, изобщо не теглят електорат от тяхната партия. Те, каквото теглят, го теглят първо от славчовите конфигурации и вероятно от Христо Иванов ", добави Червенкова в подтекста на воплите на Българска социалистическа партия.

Според нея от славчовата партия се изричат против Кирил Петков, тъй като " Продължаваме промяната " ще ги избута на трето или четвърто място на идните парламентарни избори.

В края на диалога Копринка Червенкова бе върната на Нинова от водещата и съобщи по неин адрес, че съгласно нея лидерката на Българска социалистическа партия има " пропадания на интелектуалното схващане и в тези пропадания прави гафове ".

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР