„Не може да става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ,

...
„Не може да става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ,
Коментари Харесай

Делян Добрев: Не става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ, знаем кое е юридическото лице

„ Не може да става въпрос за прикрито придобиване на ЧЕЗ, тъй като знаем кое е юридическото лице”, сподели депутатът Делян Добрев във връзка свадите с продажбата на енергодружеството.

Той разяснява и думите на енергийния специалист Еленко Божков, съгласно който зад договорката стои сянката на премиера Бойко Борисов.

„ Абсурдно звучи това, видяхте реакцията на премиера. Еленко Божков не може просто по този начин да хвърля обвинявания в публичното пространство. Много е елементарно да подхвърлиш две изречения по малкия екран без да носиш отговорност за тях.

Утре в Народното събрание Комисията за надзор над службите ще направи чуване на всички институции, които имат отношение по продажбата на ЧЕЗ. То ще бъде отворено и за медиите, като на него ще участва и Гинка Върбакова, чиято компания „ Инерком” е купувачът на ЧЕЗ.

„ На този стадий имаме малко информация. Според това, което излиза в медиите в тази договорка има две офшорки, три банки. Не знаем точната цена на договорката, само че знаем, че има прелиминарен контракт. Всички тези елементи ще ги обсъдим утре”, добави Добрев.

По думите му след чуването ръководещите ще създадат обзор на законодателството, с цел да открият дали КЕВР, сходно на Българска народна банка, има пълномощия да се произнася по подобен вид покупко-продажби, сходна на продажбата на банки у нас.

Делян Добрев отхвърли да познава Гинка Върбакова.

„ Ще я попитаме дали в действителност има обезпечено финансиране, тъй като има писма за желание, само че те не са ангажиращи и ще я попитам какъв ще бъде размерът на акционерния капитал и кой ще го предостави”, разясни Добрев.

На въпрос дали Теменужка Петкова ще остане министър на енергетиката, Добрев сподели, че не може да отговори на този въпрос, тъй като решението ще бъде взето след чуванията в комисията идната седмица.

Продажбата на ЧЕЗ --> Продажбата на ЧЕЗ Андрей Бабиш: Притеснен съм от новините от България, само че Чехия няма желание да анулира договорката за ЧЕЗ Как ще се финансира договорката за ЧЕЗ? Бойко Борисов за ЧЕЗ: Не участваме в договорката, този път оставки няма да има Иван Иванов: Заемът на Гинка Върбакова няма да бъде заплатен през сметките за ток Румен Радев: В договорката за ЧЕЗ става въпрос за прикрито придобиване на сдружението Изборът на нов енергиен министър се отсрочва за идната седмица Българска социалистическа партия дава на прокуратурата досието за приватизацията на ЧЕЗ Чешкият министър председател – „ в потрес ” от събитията след продажбата на ЧЕЗ-България „ Лидове Новини ”: Държавната банка за развиване взе участие в договорката за ЧЕЗ Бивш действен шеф на ЧЕЗ в България: Големите играчи нямаха вкус да влагат Кои са вероятните имена за нов министър на енергетиката Гинка Върбакова: Процедурата за ЧЕЗ беше транспарантна, щом сме определени, сме дали най-хубавата оферта Гинка Върбакова пред bTV: Продажбата на ЧЕЗ не изисква утвърждението на КЕВР Цветан Цветанов: Теменужка Петкова подаде оставка, тъй като беше персонално атакувана Атанас Атанасов: Славчо Върбаков е прочут на ДАНС Сделката за ЧЕЗ: Президентът е угрижен от неналичието на задоволително информация Кой стои зад договорката за ЧЕЗ и има ли опасности за страната ни? Крум Зарков: Очакваме отговори от Бойко Борисов за продажбата на ЧЕЗ Кои са купувачите на ЧЕЗ? Делян Добрев: ББР не финансира договорката за ЧЕЗ и това е обществено известно от 10 дни Нова обвинявания сред ръководещи и съпротива, този път – поради ЧЕЗ (ОБЗОР) Сделка и след договорката – оставка Корнелия Нинова: Има неофициална информация, че Борисов стои зад договорката за ЧЕЗ Бойко Борисов: Да купим ЧЕЗ? А за какво не купим „ Енерго Про ” и ЕВН? Скандалът с продажбата на ЧЕЗ продължава (ОБЗОР) Премиерът изиска цялостна инспекция на договорката по продажбата на ЧЕЗ Новият енергиен министър става явен до дни Коментари на „ Позитано ” 20: Оставката на енергийния министър не дава бистрота на договорката за ЧЕЗ Трайчо Трайков: Сделката за ЧЕЗ наподобява на тази за Дипломатическия клуб Таско Ерменков получил неизвестен сигнал за договорката за ЧЕЗ Коя е Гинка Върбакова, която купува активите на ЧЕЗ? Оставка на министъра на енергетиката Теменужка Петкова поради договорката за ЧЕЗ Оставката на Теменужка Петкова – номер 2 в кабинета „ Борисов – 3 ” „ Инерком ”: Подписахме договорката за продажбата на ЧЕЗ през днешния ден Теменужка Петкова подава оставка Премиерът: Като се върна, ще решим с съдружните сътрудници кой да замести Теменужка Петкова ЧЕЗ утвърди продажбата на бизнеса си в България Корнелия Нинова: Гинка от Пазарджик купува ЧЕЗ
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР