Не може да се вкара актуализация на бюджета на НЗОК

...
Не може да се вкара актуализация на бюджета на НЗОК
Коментари Харесай

Премиерът взе страната на здравния министър в спора с шефа на НЗОК

Не може да се вкара актуализация на бюджета на НЗОК без да се мине през министъра и държавното управление за това с какви пари разполага страната. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов пред публицисти след срещата си с вътрешния министър на Бавария Йоахим Херман.

В петък се развихри величествен скандал, като стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев упорства шефът на НЗОК проф. Камен Плочев да подаде оставка. Оказа се, че Плочев е изискал актуализация на парите за здравната каса през главата на отрасловия министър, като е пратил писмо непосредствено в Народното събрание. След като бе поканен да се отдръпна, шефът на НЗОК отхвърли да подаде оставка. А народен представител от Българска социалистическа партия разгласи, че Плочев били притискан да напусне поста със закани от почитан политик

" Милиарди левове сме обезпечили за опазването на здравето в България и то години наред. Все някак си в един миг НЗОК излиза и споделя, че има дупка. Видяхме по какъв начин са харчени пари за медикаменти, по какъв начин са източвани системите ", разяснява той. " Няма да осигуряваме опция някой да краде повече ", съобщи министър председателят и посочи: " Това, което знам от службите, е, че има много повече разкрития по тази тематика ".

" Доколкото си припомням, до момента в който беше министър проф. Николай Петров, предложи проф. Камен Плочев. Имам принцип, че всеки министър би трябвало да си довежда екип и да може да работи с тези хора ", изясни още Борисов.

" Иска се актуализация на бюджета на НЗОК за 200 млн. лв., смятайте какви пари се харчат там. А дали средствата се харчат по най-хубавия метод, дали българите смятат, че се е подобрило опазването на здравето при толкоз по-голямо финансиране “, запита министър председателят.

Премиерът удостовери, че се е виждал и е разговарял с Камен Плочев. " Като се прибера, ще ги поканя на среща да ги запитвам ", уточни Бойко Борисов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР