Не може да се твърди, че с намаляването на ДДС

...
Не може да се твърди, че с намаляването на ДДС
Коментари Харесай

Не може да се гарантира, че намаленото ДДС ще намали разходите на бедните, смята икономист

Не може да се твърди, че с намаляването на Данък добавена стойност ще паднат цените и най-облагодетелствани ще бъдат най-бедните, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви икономистът Георги Ганев. Той даже предвижда, че по-скоро печелившите ще са богатите, които купуват безценен самун и скъпи медикаменти, а техните цени евентуално ще паднат най-вече.

Коментарът му беше във връзка поисканото от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи понижаване на налога за артикули като самун, книги, медикаменти и други.

Ганев е на мнение, че полиците се надцакват кой, на коя по-атрактивна стока ще предложи понижаване на Данък добавена стойност, само че заключи, че всички оферти слагат въпроси. " Отговорността изисква да се създадат сметка, да се направи модел на влияние, да се каже какъв брой ще намалеят цените, по какъв начин ще се отрази това на стопанската система. Да се уточни кой, по какъв начин и какъв брой ще бъде обиден, какво целим ", добави той.

Ганев сподели, че има и случаи пра понижаване на Данък добавена стойност цените да нарастват. В отговор на въпрос икономистът уточни, че намаляването на налога на стеснен кръг артикули няма да сътвори проблем за бюджета.

Коментирайки предлагането за понижаване на дотациите на партиите от 11 на 1 лев, Георги Ганев сподели, че партиите имат имат потребност от пари, тъй като в днешно време скъпо е да доближат концепциите ти до всички жители. " На партиите им би трябвало финансиране и в случай че то не е от страната, познайте кой ще ги финансира ", приключи той.

През предходната седмица от партия ГЕРБ за повторно внесоха предложение за понижаване на дотацията. През 2017 година то не мина.

Днес вицепремиерът по икономическата политика Томислав Дончев изрази мнение, че предлагането партийната дотация да бъде понижена на 1 лева на получен глас и въвеждането на диференцирани ставки за Данък добавена стойност за някои артикули, както и безплатните услуги в детските градини би трябвало да се разискват в пакет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР