Не може да се отрече величието на хумуса и десертите.

...
Не може да се отрече величието на хумуса и десертите.
Коментари Харесай

Какво представлява десертният хумус?

Не може да се отхвърли величието на хумуса и десертите. Но съчетаването на двете дружно? Е, може да имате някои въпроси за пикантно-сладката композиция.

Вярвате или не, десертният хумус набира известност в последно време и даже е разгласен за хранителен тренд за 2019 година Но преди да потопите лъжицата в купа с десертен хумус, може да желаете да чуете какво споделя диетолог, по отношение на това дали е здравословно или не.

Какво е десертният хумус?

Десертният хумус е изработен от основа от нахут, сходно на елементарния хумус, само че също по този начин съдържа и по-сладки, сходни на десерт съставки (какао на прахуляк, масло от мента, дестилат от ванилия и мед), вместо неща като чесън и зехтин. Можете да намерите пакетирани версии в множеството магазини за хранителни артикули, а можете да си го извършите и сами.

Десертният хумус не е единствено за ястие с лъжица от купичка. Можете да го употребявате като глазура върху тарталети, палачинки,препечена филийка с десертен хумус и още доста други.

 Какво съставлява десертният хумус?

Но дали десертният хумус е добър за нас?

Хумусът нормално се счита за здравословна закуска, изключително когато се комбинира с пълнозърнеста питкаа или вегетарианско хлебче. Той също по този начин се употребява за зеленчукови сандвичи и така нататък Но по какъв начин стоят нещата, откакто прибавим захар и шоколад?

Обикновеният хумус има един грам фибри и към един до два грама протеин на порция, а същото важи и за сладката версия. Но множеството десертни хумуси имат към 60 калории и пет грама захар на супена лъжица. Обикновеният хумус нормално няма захар, макар че калориите са съвсем същите.

И по този начин, до момента в който калориите и питателните субстанции в десертния хумус не се разграничават от класическия му аналог, при десертният хумус има в допълнение захар. Въпреки това е много по-полезен от елементарна глазура, да вземем за пример.

Десертният хумус е рационален метод да задоволим желанието за десерт след вечеря.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР