Не може да се отрече, че всички ние имаме романтичен

...
Не може да се отрече, че всички ние имаме романтичен
Коментари Харесай

Романтични експерименти: Защо да опиташ с човек, който не е твой тип

Не може да се отхвърли, че всички ние имаме сантиментален " вид " по един или различен метод. Съществуват най-различни физически черти, полезности или държание, които могат да създадат някого повече или по-малко прелъстителен за нас. Може да обичаме необятни плещи, спокоен смях, бърз разум, височина над метър и осемдесет, човек, който всекидневно написа " положително утро ", с леви убеждения... описът може да бъде удължен.

Противопоставянето е нов термин, употребен за изложение на запознанства с хора, които са разнообразни от тези, с които нормално се срещате. Въпреки че е изцяло естествено да имаме вид, това не значи, че постоянно избираме подобаващия за нас сътрудник, употребявайки тази позиция. Наличието на вид може съществено да ни ограничи да се срещаме единствено с избрани хора и да значи да отхвърлим други, които могат да ни предложат доста и които в действителност могат да бъдат идеални сътрудници за нас.

Кой е най-лошият табиет на всяка зодия по време на сантиментална среща можете да научите от нашето видео

За благополучие, в случай че сте човек, който държи да се среща единствено с хора, които са неговият вид, има способи да си помогнете да се освободите от прекомерно бързото оценяване на другите - и може би даже да намерите трайна обич с някого, който в никакъв случай не бихте очаквали.

От пръв взор

Няма нищо неприятно в това да сте изключително привлечени от някой, който има характерни качества (известен още като Вашия тип), само че когато прекомерно доста се захласвате по тези детайлности, преди да сте се срещнали с някого, това може да Ви затвори пътя към доста чудесни съвпадения. Отделете известно време, с цел да помислите върху личните си модели и аргументите, заради които желаете избрани качества - може би даже да поговорите с терапевт за това - и дайте късмет на този къс цар.

Защо ни притегля избран вид

Типът човек, към който се усещаме привлечени, може да обгръща всяка част от индивида: може да ви притегля избран растеж, характерно телосложение, личностна линия или даже отношение. " Личните взаимоотношения са необикновено комплицирани и многостранни ", споделя Таня Дмитриева, сертифициран секс терапевт и съосновател на уелнес платформата Deep.

Тя изяснява, че " една връзка включва прочувствени връзки, равнище на комфорт и дарба за другарство и шерване на мисли и усеща ", и отбелязва, че " персоналните връзки включват физическо привличане, предпочитание да докосвате или да бъдете докосвани, да прегръщате или да бъдете прегръщани и даже полово напрежение ".

Дмитриева назовава нашия вид вътрешен ориентир за започване на връзка и ни споделя, че от някого, който е наш вид, се чака да има всички тези качества. Ако срещнем човек, който има единствено някои от тях, това може да не е материал за връзка.

Тя дава образец със " обстановки ". " Представете си, че срещнем някого, с който се усещаме прочувствено и полово удобно, само че ни липсва по-дълбока връзка, и това може да бъде категоризирано като ситуационна връзка, а не като връзка ", споделя тя. " Липсата на ангажираност, прочувствена дълбочина и дълготраен капацитет постоянно характеризира ситуационните връзки. "

Освен това нашият жанр на обвързаност може да окаже доста въздействие върху това към кого се усещаме привлечени. Дмитриева споделя, че всички ние имаме жанр на обвързаност и че " до момента в който някои стилове на обвързаност са здравословни, други могат да бъдат нездравословни, като да вземем за пример тревожната, избягващата и тревожно-избягващата подредба ".

Тя споделя, че нашият жанр на обвързаност може да ни накара да се привличаме към хора въз основа на това по какъв начин ни карат да се усещаме и че постоянно неумишлено избираме хора въз основа на това по какъв начин са се държали родителите ни.

Срещите с един и същи човек имат своите дефекти

Едва ли е изненадващо, че затварянето в себе си от всеки, който не е наш вид, може да бъде ограничаващо и да ни накара да пренебрегнем хора, с които в действителност може да имаме отлична връзка.

Дмитриева споделя: " Красиво е да се избират сътрудници въз основа на персонални характерности и черти " и че " същинският проблем е за какво някои хора избират токсични сътрудници с нездравословни стилове на обвързаност и стартират връзки с тях. Този модел може да ограничи способността ни да имаме здравословни взаимоотношения ".

Ако сте открили, че избирате прочувствено нездрави сътрудници, този модел не може да се промени, до момента в който не се научите по какъв начин да измененията вида си. " Избирането на токсични сътрудници неведнъж всъщност значи отменяне на опцията за здравословни взаимоотношения, чието определяне може да бъде предизвикателство ", изяснява Дмитриева.

Тя споделя, че " това може да се трансформира в безконечен цикъл при съчетаването на два нездрави стила на обвързаност " и че " макар че лечението може да помогне за идентифициране на корена на казуса и да подкрепи построяването на здрава връзка, е невероятно да се откри здрава връзка, в случай че и двамата сътрудници имат нездрави стилове на обвързаност ".

Както може би очаквате, има доста аргументи, заради които би трябвало да опитате да се срещате с хора отвън нормалния си вид.

Не единствено че срещите с човек, който не е от нормалния ви вид, могат да подобрят възможностите ви за намиране на сътрудник - тъй като ще имате повече хора, от които да избирате - само че и могат да доведат до по-пълноценна и прочувствено здрава връзка.

Първоначалното привличане не всеки път е равнозначно на съгласуемост

Дмитриева ни припомня, че първичното привличане не подсигурява дълготрайна съгласуемост.

Освен това тя изяснява, че " мощното привличане може да замъгли преценката ни и да ни накара да се усещаме по-сходни с някого, който привличаме, в сравнение с сме ", и споделя, че " едно изследване откри, че въпреки сходството в чертите да предсказва привличане, възприеманото подобие е по-решаващо от действителното подобие в началните стадии ".

Позволява ви да сте осъзнати

Ако решите, че желаете да опитате да се срещате с хора отвън вашия вид, можете да стартирате процеса, като станете по-отворени. Обърнете внимание на това, към кого нормално изпитвате привличане, и на това по какъв начин ви кара да се чувствате. Ако не сте сигурни в личните си модели, може да е потребно да попитате приятелите си какви тематики са забелязали в тези, с които сте се срещали.

Всички имаме черти, които харесваме у другите, и не всеки път можем да променим тези желания, даже и да желаеме. За благополучие, можем безусловно тъкмо да ги отчетем и да се опитаме да ги де-приоритизираме в името на това да намерим по-дълбока връзка.

Например моята лична другарка е първият сътрудник евреин, с който в миналото съм бил; комплицираните ми взаимоотношения с моята вяра ме бяха предиздвикали неумишлено да се гнуся от срещи с други дами евреи. Когато преодолях това, открих, че шерването на културен генезис основава чувство за споделен опит, което е по едно и също време красиво и успокояващо. Това е по този начин, тъй като колкото по-малко се ограничаваме, толкоз по-големи са възможностите ни да намерим подобаващото за нас.

Терапията може да помогне

За да ви помогне да измененията вида си или да разширите хоризонтите си, Дмитриева предлага да работите с терапевт, с цел да се излекувате първо от предишното си. Тя предлага да се " съсредоточим върху самоусъвършенстването, в това число да работим върху страстите и възприятията си и да практикуваме осъзнатост ". Тя предлага воденето на дневник и предлага да следим страстите си, положението на мозъка, медитацията и други практики.

Работата с терапевт за смяна на поведенческите ни модели може да ни накара да създадем друг и по-добър избор в живота. Дмитриева споделя, че по този метод в действителност можем да променим това, към което сме привлечени. " Хората, които преди не са били ваш вид (като да вземем за пример тези със здравословен жанр на привързаност), могат да станат привлекателни за вас ", споделя тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР