Не може да се каже: "Спираме икономиката!", защото това на

...
Не може да се каже: "Спираме икономиката!", защото това на
Коментари Харесай

Иван Нейков: Пандемията няма да приключи без последствия

Не може да се каже: "Спираме стопанската система! ", тъй като това на никого няма да помогне. Виждам непълен отвод от бюрокрацията. Работодателят може да предприеме разнообразни дейности, с цел да усъвършенства положението си. Могат сега да понижат работното време до 4 часа за три месеца в годината, само че това не прави някаква работа. Това съобщи екссоциалният министър Иван Нейков в ефира на Нова телевизия във връзка гласуването на изключителните ограничения от Народното събрания.

"В заводите не щъкат непрекъснато хора, с цел да си купуват всякакви неща. Напипваме сега стъпките, само че би трябвало да знаем, че това е началото.Обществата са като мечките - играят съгласно тоягата ", счита още той.

По думите му няма по какъв начин тази пандемия да завърши без последици. "Има бизнеси, които ще завоюват от обстановката - оборотите на магазините и аптеките порастват. Но ще има и бизнеси, които ще са надолу ", предвижда Нейков.

Иван Гешев: Във война сме, упорствам за радикални ограничения!

Що се отнася до настояванията на обществото, той съобщи, че на народните представители им би трябвало време, с цел да ги превъртят и да решат какво може да се реализира. "Ако в този момент не си платим сметката, то след три месеца - ще имаме три сметки. И по време на хиперинфлацията хората си плащаха сметките. По-скоро би трябвало да се обмисли заледяване на лихвите върху неплатените сметки ", счита Иван Нейков.

"Това, което ме тормози е, че се приказват неща, положителни неща и то доста безапелационно и хората ги одобряват за решени. Но не се споделя това е решено или не е решено ", акцентира още той.

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР