Не може да се иска върховенство на закона, а той

...
Не може да се иска върховенство на закона, а той
Коментари Харесай

Сачева: Няма как да искаш демокрация и да заглушаваш гласа на демокрацията!

 " Не може да се желае господство на закона, а той да се нарушава непрестанно. Политическата корист с идеите на хората с увреждания е възмутителна ". Това съобщи общественият министър в предаването " Тази заран " по " БТВ ". В случая от през вчерашния ден с барикадиралите се в постройката на Народното събрание ставало въпрос точно за сходна политическа корист, тъй като майките на деца с увреждания са били с представители на Изправи се.бг.

" Виждам порочно да се злоупотребавя с тази идея. Момчето, което беше през вчерашния ден - Христо е на 24 година и би трябвало с психолог да го питаме за неговото мнение, тъй като той въпреки всичко е пълнолетно лице. Има ред за влизане в постройката на Народното събрание за всички и Мая Манолова не може да желае специфичен за нея ", сподели Сачева. Целта била провокация и да се влезе в медиите непременно. Очевидно щяло да бъдем очевидци на доста провокации в идващите месеци. Няма по какъв начин да искаш народна власт и да заглушаваш гласа на демокрацията, като блокираш хора в телевизионни студиа, сподели Сачева. Тя е безапелационна, че не се разисква подаване на оставка от държавното управление. Обсъждали се тематики като бюджет и поддръжка на хората.

Не одобрявам определението за избавителен пояс за плана на Конституция, сподели Сачева. Концесията за плаж на компанията на Марешки е била избрана още при започване на годината и нямало връзка със събраните подписи. " Не си вършим тънки сметки, в случай че опозицията не желае да поддържа актуализация на бюджета за повече пари за хората, това което ние би трябвало да свършим ще го създадем и ще предложим верните решения ", разяснява общественият министър. Решението кой ще бъде идващият министър председател щяло да се вземе на идващите парламентарни избори през март. " Чувам, че господин Христо Иванов постоянно загатва моето име, само че не мога да отвърна същото за него, тъй като той не е в моите мисли. Оставката му като министър преди време беше политическо дезертиране и отвод за вдишване на отговорност ", разяснява Сачева. Разговорите й за персони не били приоритет.

Ако обстоятелствата се трансформират би трябвало ли да стоите на мнението си от преди 10 години, попита Сачева. Тя е безапелационна, че няма нещо от което да се срами в изречени думи през 2013 година и в този момент. И напомни, че не е била призната в " Демократична България ", а от предходната година е член на ГЕРБ. " По мярката 60/40 бюджетът на фонда е повишен с 1 милиарда и той ще резервира съвсем 350 000 работни места. Разговорите за пенсиите предстоят, имаме подготвеност да се продължи с спомагателните 50 лева, има опция и за преизчисляване на пенсиите ", сподели Сачева. Според нея е по-добре да се избере разновидността с преизчисляване на пенсиите. Няма пари, които да се пилеят в този миг, употребяват се всички налични запаси и механизми, с цел да имаме по-голям буфер, безапелационна е Сачева. Ще бъде препоръчано и нарастване на минималната работна заплата от следващата година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР