Не може да се боря и да очаквам солидарност от

...
Не може да се боря и да очаквам солидарност от
Коментари Харесай

Гърция да покаже солидарност по мигрантския въпрос, призова Мицотакис

„ Не може да се боря и да чакам взаимност от Европа, когато липсва взаимност сред нас ”, съобщи министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис пред регионалните шефове на страната на среща, отдадена на бежанския проблем. Той настоял пред тях да покажат взаимност във връзка с островите.
Гръцкото държавно управление разгласи, че следва построяването на затворени центрове за мигранти, както и назначението на 1000 индивида за защита на границите и приемните центрове, заяви МИА, представена от БГНЕС.
Искането на Мицотакис пристигна след отрицателните реакции и митинги на локалното население в разнообразни елементи на Гърция, които се оповестиха срещу преместването на мигранти от островите в други региони на страната.
По време на срещата с регионалните шефове Мицотакис оповестил, че политиката на държавното управление по този въпрос е по-различна.
Той подчертал, че законът за леговище е изменен и е станал по-строг. По отношение на защитата на границите има друга политика. Работи се по основаването на затворени центрове, с цел да може да се управлява кой влиза и кой излиза от тях.
Според министъра за гражданска защита Михалис Хрисохоидис, главната задача е да се подсигурява сигурността на гръцките жители. В Еврос (по границата с Гърция) ще бъдат назначени 400 гранични служители на реда, 500 индивида ще бъдат наети на работа в службата за даване на леговище, а 800 чиновници ще бъдат ангажирани с охраняването на границата на островите и на приемните центрове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР