Не може да не ви се е случвало да се

...
Не може да не ви се е случвало да се
Коментари Харесай

Защо си мислим, че е сряда, когато всъщност е вторник?

Не може да не ви се е случвало да се чувствате по този начин, като че ли е сряда или четвъртък, а да се окаже, че е едвам вторник.

Или пък да си мислите, че е петък, пък то да е сряда.

Истински изключително става, когато хората с неверно възприятие за деня стават повече от един. Сякаш някой ни е облъчил с неверните лъчи – пуснал е тези за вторник, вместо за сряда...

Разбира се, няма никакви лъчи и никакъв Някой, който да ни командва по какъв начин да се усещаме. Причината да бъркаме дните от седмицата, е напълно прозаична – просто няма с какво да ги запомним.

 календар Thinkstock

Два дни, които сигурно не бъркаме, са понеделник и петък. Единият е първия ден от работната седмица, в която множеството са намусени и сърди, че са на работа (ние не сме от тези, тъй като писането ни е страст), а петъкът е Денят за огромните уикенд проекти.

За разлика от тези два ярки дни, средата на седмицата е безусловно неугледна.

Никой не споделя „ еей, по какъв начин се веселя, че е вторник, постоянно ми върви “, нито пък някой се оплаква, че е сряда.

Та тя не е по-различна с нищо от предния вторник и идващия четвъртък. Просто ден.

Именно поради това мозъкът ни не може да си построи съответно чувство за обособените дни от седмицата и постоянно се бърка.

За да знаете постоянно кой ден от седмицата е, можете да си измислите по едно хубаво и друго нещо за правене в трите „ безлични “ дни. Например сряда да е ден за подготовка, а вторникът да е отдаден на театъра.

Така сигурно ще знаете кой ден сме ;)

Вижте още странни съвпадения, само че с действително пояснение:
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР