Не може да не помните крилатата фраза на премиера, че

...
Не може да не помните крилатата фраза на премиера, че
Коментари Харесай

ДА! Мимас: почти 28 години класика

Не може да не помните крилатата фраза на премиера, че дюнерите са нашата гаранция против тероризъм. Както сподели той в една своя тирада в чужбина преди десетина години – в София са на всеки ъгъл. Но не бяха. Първите и класическите дюнери на София и България са в Мимас диагонално на Попа.

Викахме на заведението Арабите. Не се притеснявахме бежанци ли са или са емигранти, както се разсъждава в този момент, дали са гаранция или са опасност за нас, каквито разногласия водим цяла Европа, та и ние обществено. Важно ни беше, че готвят и хранят вкусно. Вече съвсем 28 години от старта през 1992 година мястото си е същото, с част от същите хора, със същото меню.

Тук са си и дюнерите, и фалафелите, и бургерите, и всичко останало. Даже най-простите неща като същинските пържени картофи с кетчуп и майонеза, които толкоз обичаме и си вземаме повече от четвърт век, са вкусни както първоначално, даже да не са потребни.

А и стават за пости - че сме в подобен интервал, в случай че махнем яйцата от майонезата. Колко заведения могат да се похвалят с сходна традиция при всички стихии и угарани, които връхлетяха България за 30 години?
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР