Не може да има упреци, че изборите във ВСС бяха

...
Не може да има упреци, че изборите във ВСС бяха
Коментари Харесай

Цацаров за Цветан Василев: Следва насрочване на делото в съда и започване на съдебен процес

Не може да има упреци, че изборите във Висш съдебен съвет бяха манипулирани. Проследих избора на сътрудниците и мисля, че бяха определени почтени хора. Ако има някакви укори, всеки би трябвало да се сърди на личния си избор. Това съобщи от Брюксел основният прокурор Сотир Цацаров в ефира на Нова телевизия. " Няма избор у нас, в който не е имало подозрения зза манипулиране. Не мога да зная какво е било в кухнята на Парламента само че в последна сметка избор с 2/3 бе осъществен. Той би трябвало да работи по-добре от предния и да оправдае упованията на тези, които са го избрали ", добави основният прокурор.

" Дразгите се отразяват отрицателно в очите на естествения български жител, който чака от Висш съдебен съвет нещо друго. Скандалите са с политически привкус и са нужни някому, с цел да се поддържа непрекъснато тематиката за положителните и неприятните във Висш съдебен съвет. Българският жител не се интересува кои са те. Той желае правдивост ", сподели той.

Относно случая във Виноградец, Цацаров отхвърли да се е заел персонално: " Понякога обаче мудността и неналичието на съответна реакция ме нервира необикновено. Дразни ме пасивността и нежеланието да се реагира оптимално бързо. Прокуратурата има тия благоприятни условия. Не може да се прояви неусещане за това, което би трябвало да се направи. Не тъй като казусът е станал медиен, а тъй като става дума
за случай, изискващ незабавни дейности ".

Запитан какво следва по случая с Цветан Василев, той отвърна: " Следва насрочване на делото в съда и започване на правосъден развой. Няма да се откажем от законовите средства на интернационалната правна помощ, с която да окажем въздействие на сръбските управляващи да престанат с този спектакъл на екстрадиция ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР