Не може да говорим за предизборна бухалка, не знаем дали

...
Не може да говорим за предизборна бухалка, не знаем дали
Коментари Харесай

Чий изборен резултат ще засегне списъкът Магнитски?

„ Не може да приказваме за предизборна бухалка, не знаем дали е съвпадане появяването на листата „ Магнитски ” в този миг или в този момент са събирани доказателствата. Според българското законодателство те могат да бъдат употребявани като доказателствен детайл. Има тъкмо разграфяване на проблемите и какво да се направи Списъкът „ Магнитски ” към този момент е фактор в акцията. По-потърпевш ще е ГЕРБ, тъй като ще има и углавен избор против тях, в сравнение с Българска социалистическа партия ”.

Това съобщи журналистът доцент Иво Инджов в студиото на " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Политологът Цветанка Андреева не споделя неговото мнение.

Според нея това е догадка, само че вкарването на дискурса „ Магнитски ” в предизборна приложимост към този момент стартира да въздейства пагубно. Подобно на правосъдната промяна, която се политизира, даде образец тя.

Тя е съгласна, че за Българска социалистическа партия описът „ Магнитски ” няма да повлияе пагубно, въпреки че там е и някогашният министър от Българска социалистическа партия Румен Овчаров. „ Само против името на Владислав Горанов няма тъкмо посочена сума. Срещу другите има офшорни компании, има суми ”, сподели Андреева.

Според нея има опит да се концентрира цялото внимание против Горанов.

За Инджов е „ разумно вниманието да се насочва към фигура, която е била два пъти финансов министър. В общественото пространство се възприема като ковчежник на партията-държава. Много близо е бил до (Бойко) Борисов, той беше един от пасажерите в джипката на Борисов ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР