Не може да го оставим строежа да стои в този

...
Не може да го оставим строежа да стои в този
Коментари Харесай

Борисов: Не можем да оставим УНСС без подкрепа, ще им дадем 7,5 млн. лв. Финансовият министър – няма да стигнат

„ Не може да го оставим градежа да стои в този му тип. Ако ги оставя да продължат да спорят финанси, Министерство на регионалното развитие, УНСС, това ще остане по този начин. Не един, не два, не 20 обекта съм завършвал. Този спор не ми е прелестен. Във вторник ще гласуваме тези 7,5 млн. лв. ”, съобщи министър-председателят Бойко Борисов.

Университетът за национално и международно стопанство бе застрашен е да бъдат запорирани сметките му, което може да докара до прекъсване на стипендиите на студентите и заплатите на преподавателите. Причината са неплатени отговорности към компания, която строи новия корпус. За новата постройка УНСС печели план за 4,5 млн. лева по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ”. Допълнителни 7,5 млн. лева трябваше да се обезпечат от две министерства - на финансите и на образованието.

„ Да го оставим като монумент не ми се желае. Толкова доста вложения направихме в образованието. За това сме тук, с цел да вземем едно групово решение в името на студентите. Идват нещата до мен, тъй като би трябвало да се вземе решение - дали да продължим да спорим с университета и ще има ли изгода за това, или да се активизираме и за година - година и половина да има дадем на студентите това, което би трябвало. Надявам се това да не се случва повече, само че тук са закопани толкоз пари ”, сподели министър председателят, представен от „ 24 часа ”.

„ Имам съмнения, че тези 7,5 млн. лв. няма да са задоволителни ", разяснява от своя страна финансовият министър Владислав Горанов.

„ Икономическият университет не може да позволява стопански неточности. Трябва доста точно да се ръководи този план оттук насетне ”, съобщи Горанов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР