Не може да бъде излъгана със снимка или видеоклип, твърди

Не може да бъде излъгана със снимка или видеоклип, твърди ...

Смарт ключалка за врата разпознава лица.


Не може да бъде излъгана със снимка или видеоклип, твърди разработчикът

Смарт ключалката US:E съхранява в паметта си до 100 лица, които могат да я разблокират (източник: US:E / Kickstarter)

Сред най-очевидните приложения на технологията за разпознаване на лица са смарт системите за достъп до жилища, офиси и други помещения. Именно такава е една нова разработка, която набира финансиране в платформата Kickstarter.

Смарт ключалката за врата US:E използва вградена камера, за да разпознава лицата, които имат право на достъп до помещението. Умната джаджа има също модификации за отключване с пръстов отпечатък и парола.

Вариантът на устройството с камера съхранява в паметта си до 100 лица, които могат да разблокират ключалката. Инфрачервена подсветка позволява на ключалката да работи и при слаба осветеност.

Разработчиците твърдят, че алгоритъмът за разпознаване не може да бъде излъган с използване на снимка или видеозапис. Ключалката може да се отвори и дистанционно – от мобилно приложение. Камерата пък може да се ползва и за отдалечено наблюдение.

 

В допълнение, умната ключалка е оборудвана и със звънец. Стандартните размери и точки за закрепване опростяват инсталирането на устройството и осигуряват съвместимост с обикновените врати.

Проектът US:E си е поставил за цел да привлече поне 10 000 долара, но тази сума вече е превишена многократно. Цената на модела с парола е 169 долара, а вариантът с разпознаване на лице струва 259 долара. Очаква се доставките да започнат през май тази година.

Източник: technews.bg