Не може да бъде излъгана със снимка или видеоклип, твърди

...
Не може да бъде излъгана със снимка или видеоклип, твърди
Коментари Харесай

Смарт ключалка за врата разпознава лица

Не може да бъде излъгана със фотография или видеоклип, твърди разработчикът

Смарт ключалката US:E съхранява в паметта си до 100 лица, които могат да я разблокират (източник: US:E / Kickstarter)

Сред най-очевидните приложения на технологията за различаване на лица са смарт системите за достъп до жилища, офиси и други пространства. Именно такава е една нова разработка, която набира финансиране в платформата Kickstarter.

Смарт ключалката за врата US:E употребява вградена камера, с цел да разпознава лицата, които имат право на достъп до помещението. Умната джаджа има също модификации за отключване с пръстов отпечатък и ключова дума.

Вариантът на устройството с камера съхранява в паметта си до 100 лица, които могат да разблокират ключалката. Инфрачервена подсветка разрешава на ключалката да работи и при слаба осветеност.

Разработчиците настояват, че логаритъмът за различаване не може да бъде измамен с потребление на фотография или видеозапис. Ключалката може да се отвори и отдалечено – от мобилно приложение. Камерата пък може да се употребява и за отдалечено наблюдаване.

 

В допълнение, умната брава е оборудвана и със звънец. Стандартните размери и точки за закрепване опростяват инсталирането на устройството и обезпечават съгласуемост с елементарните порти.

Проектът US:E си е сложил за цел да притегли най-малко 10 000 $, само че тази сума към този момент е превишена неведнъж. Цената на модела с ключова дума е 169 $, а разновидността с различаване на разположение коства 259 $. Очаква се доставките да стартират през май тази година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР