Не може да бъде изключено вчерашната руска ракетна атака да

...
Не може да бъде изключено вчерашната руска ракетна атака да
Коментари Харесай

Киев: Не изключваме руската атака срещу Одеса да е целяла Мицотакис и Зеленски

Не може да бъде изключено вчерашната съветска ракетна офанзива да е имала за цел делегацията на украинския президент Володимир Зеленски или гостуващия му министър председател на Гърция Кириакос Мицотакис, сподели почитан консултант на президента на Украйна, представен от Ройтерс.

Двамата държавни ръководители бяха на ревизия на украинския зърнен кулоар на черноморското пристанище, когато ракета порази пристанищната инфраструктура.

" Удари в действителност на по-малко от 500 метра от нас. Какво беше това? Не може да се изключи да е било ориентирано против делегацията на моя президент или тази на задграничния ни посетител ", сподели в изявление за Си Ен Ен дипломатическият консултант Игор Жовква.

И Зеленски, и Мицотакис дадоха конференция през вчерашния ден, с цел да оповестят, че са станали очевидци на ракетен удар. Петима души са починали при нападението, сподели украински боен чиновник.

Руското министерство на защитата разгласи през вчерашния ден в изказване, че неговите бойци са атакували хангар на пристанището, в който, съгласно него, са били съхранявани украински военноморски дронове и добави, че " задачата е била изумена ".

Украинската черноморска пристанищна инфраструктура е непрекъсната цел на съветски офанзиви, които се усилиха от средата на юли, откакто Москва се отдръпна от постигнатата с посредничеството на Организация на обединените нации договорка, която позволяваше безвредно изнасяне на украинско зърно, а Киев откри личен експортен кулоар.

Жовква сподели, че ракетата е изстреляна от Крим, който беше анексиран от Русия през 2014 година

" На ракетата ѝ е лишило по-малко от три минути, с цел да доближи задачата на пристанището в Одеса ", посочи той.

" Ако имахме задоволително средства за въздушна защита, тази балистична ракета щеше да бъде прихваната ", добави Жовква.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР