Не могат да кажат отците „Не идвайте в църквата“ –

...
Не могат да кажат отците „Не идвайте в църквата“ –
Коментари Харесай

Борисов: В храмовете – само тези, за които вярата е по-важна от здравето

Не могат да кажат отците „ Не идвайте в църквата “ – значи да си хвърлят расото. Ние можем като щаб и държавно управление да кажем – единствено извънредно нуждаещите се, единствено тези, които имат същинска потребност и тя е по-силна от страха да се разболеят от ковид. Това съобщи на брифинг премиера Бойко Борисов, който се срещна със Светия Синод поради ограниченията към Цветница и Великден.

В последна сметка храмовете ще останат отворени – за разлика от решеното, да вземем за пример, в Гърция и Сърбия.
Без върба на Цветница и с миналогодишен плодороден огън за Великден Мерките се постановат поради епидемията от COVID-19
„ Варненският епископ сподели – имам 30-40 индивида, които в случай че не дойдат в църквата, по-добре да ги убием. Има хиляди, които отиват поради традицията, тях ще ги прикани да не отиват “, съобщи Борисов.



По думите му църквите ще светят, ще се правят литургии и камбаните ще бият, само че на всички ще се раздават маски гратис, ще се употребява дезинфектант и Министерство на вътрешните работи и църковните чиновници ще наблюдават да има отдалеченост сред миряните. „ Правителството, синодът и народът би трябвало да са доста, доста дисциплинирани – хем да можем да си почетем вярата, хем да си търсим очакване в Господа – „ Господ оказва помощ, само че в кошара не вкарва “, споделят старите хора “, означи министър председателят.

Той уточни, че Българска национална телевизия ще предава онлайн литургиите в храмовете и по този начин жителите ще могат да посрещнат празниците и вкъщи.

Така храмовете остават отворени, само че „ единствено за тези, за които потребността им да отидат е по-голяма от страха им от ковид – с цел да не убием духа в тези хора, това е извънредно значимо за нацията “. „ Ще си понеса упреците и наказването, в случай че не сме били прави с владиците и патриарха “, акцентира Борисов.

Коронавирусът и България Анализ: Децата в България не се самоизолират задоволително Готвят сгъстяване на ограниченията против COVID-19 на Женски пазар в София Все още не са налични тестванията за всеобщото проучване за COVID-19 в Банско Биолог нападна в съда възбраната за влизане в паркове и градинки Десислава Танева: Няма да отстъпим пред супермаркетите за ограниченията в интерес на българските производители Концертът „ Помогни от у дома “ събра българите пред екраните Какво значи тактиката „ чук и танц “ в ограниченията против COVID-19 Работата от вътрешната страна в интензивно поделение с заболели от COVID-19 Томислав Дончев: Няма изясненост по кое време ще стартира поетапно разхлабване на ограничаващите ограничения Още един умрял от ковид у нас – 65-годишен мъж 593 са доказаните случаи на COVID-19 у нас Задочен спор за проби за COVID-19 сред София и Брюксел В изискванията на пандемия: Спряха дарения към център за битка със зависимости Започва всеобщо тестване в Банско за антитела против COVID-19 Часове остават до благотворителния концерт на bTV " Помогни от у дома “ Шефът на БЛС: Бюджетите на лечебните заведения ще устоят Борисов: Започва всеобщо тестване на хората в Банско за антитела против COVID-19 581 са към този момент случаите на ковид у нас Кардиолог: Има мощно понижаване на пациентите с изострен инфаркт Земеделските пазари отвориха, само че при щателни инспекции
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 611 18 24 48 Света 1 529 439 11 479 89 416 337 164 Заразени* Нови Починали България 611 18 24 Света 1 529 439 11 479 89 416
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР