Не мога да търся сметка на президента за коментарите, а

...
Не мога да търся сметка на президента за коментарите, а
Коментари Харесай

Новият МВР-министър: Не мога да търся сметка на президента за коментарите, а и не бивa

Не мога да диря сметка на президента за мненията, а и не трябва, сподели новоизбраният министър на вътрешните работи Младен Маринов в предаването „ Лице в лице " по бТВ във връзка рецензиите на президента Румен Радев по негов адрес. Той съобщи, че ще направи всичко допустимо, с цел да има добър разговор сред Министерство на вътрешните работи и всички институции.

По-рано денем президентът съобщи, че Маринов се назначава на мястото на Валентин Радев, макар „ мърлявата работа " на ведомството. Тя на собствен ред зависела точно от Маринов, до момента в който заемал поста основен секретар. „ Не мога да разясня и не трябва да разясня за какво президентът счита по този начин. Премиерът и държавното управление са решили – предложили са ме. От мен може да се чака разговор и взаимна работа ", сподели Маринов.

Новият вътрешен министър съобщи, че задочните кавги сред „ Дондуков 1 " и „ Дондуков 2 " по негов адрес не са го разколебали. „ Увереността ми идва от това, че знам какъв екип съм управлявал до през вчерашния ден ", сподели Маринов. Той добави, че статистиката ясно показвала, че в качеството му на основен секретар на Министерство на вътрешните работи „ добре провел " и сътрудниците му добре изпълнявали своите отговорности. Маринов разяснява, че проблемите в Министерство на вътрешните работи по-скоро били в кадровия състав, който би трябвало да бъде укрепен. Въпреки това уточни, че от началото на „ Борисов 3 " са назначени 1700 служители на реда, а са напуснали близо 600 – статистика, която до скоро била в противоположната посока.

„ Много е мъчно да се избере основен секретар, защото всички шефове на регионални дирекции са положителни. Който и да бъде определен, няма да бъде неточност ", разяснява Маринов. Той не последва образеца на предшественика си Валентин Радев, който в студиото на „ Лице в лице " разгласи своята номинация за основен секретар на ведомството (което докара до назначението на Младен Маринов на поста).

На въпрос дали Христо Терзийски, шефът на Националната полиция, или Ивайло Спиридонов, началник на ГДБОП, ще бъдат номинирани за поста, Маринов не пожела да отговори – „ Както беше съвременно едно време – нито да, нито не ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР