Не мога да спекулирам, не мога да гадая дали ще

...
Не мога да спекулирам, не мога да гадая дали ще
Коментари Харесай

Министър Йорданова гледа сериозно на отхвърлените от ВСС мотиви

Не мога да злоупотребявам, не мога да предсказвам дали ще има единогласие за преустановяване пълномощията на основния прокурор Иван Гешев. Ще се види дебатът идната седмица и тогава ще разясня.

Това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова след съвещанието на пленума на Висш съдебен съвет, на което стана ясно, че още една част от събитията по процедурата за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев бяха отхвърлени и няма да се гледат всъщност.
 Висш съдебен съвет одобри 5 и отчасти още 3 от претекстовете на Йорданова за оставката на Гешев
Висш съдебен съвет одобри 5 и отчасти още 3 от претекстовете на Йорданова за оставката на Гешев

На 12 април стартира гледането по същество

Йорданова изясни, че следва разбор на отхвърлените условия, както и на причините на Висш съдебен съвет за какво не ги е допусналo до разглеждане на част от основанията. Ние ще създадем своя разбор, само че аз ще направя всичко допустимо всички учредения да бъдат гледани всъщност , увери правосъдният министър.

Има още едно предложение за предварително освобождение на Иван Гешев, направено от някогашния длъжностен правосъден министър и сегашен парламентарен арбитър проф. Янаки Стоилов.

Дали ще се стигне до трета процедура по предварително освобождение на Иван Гешев, било напълно друг и различен въпрос .

Йорданова акцентира, че другата седмица щяло да се види чие мнение подхожда на Конституцията и кое не.
 Гешев сигнализира, че овладяват прокуратурата – пазач на правата у нас
Гешев сигнализира, че овладяват прокуратурата – пазач на правата у нас

За него заявката било писано от трима, неюристи, неразговаряли между тях

Припомняме, при внасянето на настояването за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев от правосъдния министър Надежда Йорданова, той дефинира импортираните документи Тогава Йорданова съобщи, че на българския поданик.

По-рано през днешния ден от Висш съдебен съвет признаха, че одобряват точка 1 от импортираните документи, която визира от митингите през 2020 година против кабинета " Борисов-3 ".

Настояването за оставка на Гешев е още от времето на служебния кабинет " Янев " откакто бяха събрани и забавени преписки. За да се стигне до създадоха специфични правила.

Това е второ искане за премахване на основния прокурор, откакто през юни 2021 година на Висшия правосъден съвет (ВСС) да освободи предварително Иван Гешев. Тогава Висш съдебен съвет а, откакто дебатира 7 часа кардиналните учредения за това.

Стоилов апелира и във Върховния административен съд (ВАС) отхвърли на Висш съдебен съвет, а и внесе искане за пояснение в Конституционния съд дали правосъдният министър може да желае премахване на основния прокурор.

С решение

Наследникът на Янаки Стоилов, Иван Демерджиев поддържаше настояването, а и внесе и заместничката му поради информация за инцидентното систематизиране на делата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР