Не мога да си представя, че в ХХI век една

...
Не мога да си представя, че в ХХI век една
Коментари Харесай

Стефан Цанев: Политиците на Русия опозориха своя народ

Не мога да си показва, че в ХХI век една страна желае да заграби земя, територия на друга страна – това е било особено за 13, 14 и 15 век, сподели великият публицист Стефан Цанев.

" Счита се за нещо ненормално, само че това да се случи в Европа през 21 век, не е обикновено! Страшно е, че в Деня на Възкресението, някой умира. И то да го извърши една страна, която има свръх интелигенция и да се извърши такова безчовечие и дивотия – аз не мога да го смеля. Политиците на Русия правят голям грях към личния си народ, тъй като олекват позорно. Този народ, който е толкоз съчувствен и измъчен – той е компрометиран ", съобщи Цанев.

Според него и русофилите и русофобите вършат една и съща неточност и цитира Захари Стоянов, който споделя „ аз не съм русофоб, аз съм тиранофоб “.

" Като чуя избавител и ми става неприятно. И в действителност - аман от спасители. Колкото политици са желали да ни спасят – сме завършвали със страдалчество. Те просто са ни разорявали или напряко поробвали – да кажа и по-страшната дума.
Наистина не ми се приказва за спасители. Ако има избавител той е един, в случай че има Апостол той е един – Левски, няма различен ", добави пред Би Ти Ви Стефан Цанев.

По мотив подкупите, той съобщи, че това е „ може би най-страшният камшик “ у нас. Всяко държавно управление идва с лозунги да се спасим от този камшик, само че доста надълбоко в нас е заложено, че би трябвало да пробуташ на някого нещо, с цел да направиш това, което искаш – това значи, че човек не разчита самичък на себе си и че нямаш горделивост, тъй като с цел да подкупваш някого – ти се унижаваш, съобщи писателят.
ТЕМА преди 14 минути 104 преди 15 минути 129 преди 19 минути 97
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР