Не мога да се страхувам от протести. Протестите са част

...
Не мога да се страхувам от протести. Протестите са част
Коментари Харесай

Фандъкова на практика поиска Борисов да носи отговорност за хаос в Стрелбище

Не мога да се опасявам от митинги. Протестите са част от демократичния публичен живот. Така кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява вълната от митинги в разнообразни столични квартали, която стана факт на 21-ви и 22-ри октомври (събота и неделя).
Търсим непрестанен разговор с жителите, техните въпроси постоянно са най-важните, уточни Фандъкова. Все още сме при започване на напъните за подобряването на изискванията в другите столични квартали , изясни тя, намеквайки, че до момента не е имало задоволително запас, защото Столична община се е занимавала с " тежки рецесии, като ръководството на отпадъците, сторителството на метрото ".
Фандъкова сподели, че към този момент има контрактувана среща с жителите на кв. " Витоша ", където хората упорстват за построяването на естествени, урегулирани улици. Отправена е покана и към хората от кв. " Манастирски ливади ", където също имаше митинг поради извънредно неприятната инфраструктура. Работим добре с всички инициативни комитети в столицата, увери градоначалникът.
43-етажният небостъргач в " Стрелбище "
Конкретно за квартал " Стрелбище " и желанието на строителната компания НИКМИ да построи 43-етажен небостъргач на ъгъла на булевардите " България " и " Петко Тодоров ", което докара до заличаване на един от главните изходи на квартала от НИКМИ без категорично публично позволение, столичният кмет съобщи, че по проблема " има офанзиви " към общината. При съответен въпрос на Actualno.com, Фандъкова не посочи от кого са тези офанзиви.
Търсим законовия метод, с цел да предложим на вложителите обезщетение, с цел да може да бъде предпазен и техният интерес, и жителите на избрани региони като " Стрелбище " да не бъдат ощетени, стана ясно от думите на кметицата. Тя изясни, че този метод се отнася и до други проблеми със предпочитание за строителство, освен до този в " Стрелбище ". Фандъкова акцентира, че " там не е мястото " за създаване на небостъргач. Няма да излъжа хората с празни обещания, само че няма по какъв начин мигновено да бъдат решени такива проблеми и да поема подобен ангажимент – имаме проект и мога да го показва на хората , посочи кметът на София.
Специално по адрес на НИКМИ и това, че са дали милиони за терен, на който има " няколко борчета " (бел. ред. - описаните от управляващите дървета са няколко десетки), Фандъкова сподели: „ Да са създали сметка на времето, това е явно “. Много държа да носи отговорност този, който е предложил и взел решението да се продаде въпросният терен /на НИКМИ/ (бел. ред. - , а един от създателите на отчета за заменката Росен Тошев няколко месеца по-късно става общински консултант от ГЕРБ), сподели Фандъкова. Тя изясни, че методът е да се преглеждат случаите с готовност за строителство в София самостоятелно, тъй като случаите били разнообразни. Кметицата увери, че депутатите от ГЕРБ поддържат импортираните от нея и основния проектант на София промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Закона за застрояване и устройство на Столична община (ЗЗУСО). Тя изрази вяра те да бъдат прокарани в Народното събрание, с цел да има целесъобразни решения по такива проблеми, а освен такива, предпазени от сегашните закони.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР