„Не мога да се чувствам виновен, че съм спестил няколко

...
„Не мога да се чувствам виновен, че съм спестил няколко
Коментари Харесай

Обвиненият в злоупотреби кмет на Шабла: Невинен съм!

„ Не мога да се усещам отговорен, че съм икономисал няколко милиона лв. налози на жителите на община Шабла. Не мога да се усещам отговорен и за това, че съм дал късмет на този план да бъде осъществен “.
Това съобщи кметът на Шабла Мариян Жечев след правосъдното съвещание против него. По думите му в спортния комплекс, поради който е изправен пред съда, към този момент са извършени два лекоатлетически шампионата с национално значение. „ На стадиона това лято организира контролна среща „ Динамо “ – Москва, тъй като по това време нямаше различен терен в морските общини, който да дава отговор на условията на тим от подобен сан “, сподели още Жечев.
Той твърди, че експертизата, на която се базира прокуратурата, не кореспондира с действителността. Още при започване на документа кметът разкрил фактическа неточност за 120 000 лева .

Обвинението против Жечев е за непозволено усвоени европейски средства по план за реорганизация на стадиона в Шабла. Според прокуратурата на 13 ноември 2015 година той е показал погрешни данни за осъществяването на плана пред Регионална разплащателна организация на Държавна фирма „ Земеделие “ във Варна за да получи 525 488,25 лева без Данък добавена стойност. Парите са от фондове на Европейския съюз. Обвинението твърди също, че месец по-късно са получени 267 836,64 лева от декларираните средства. Жечев е направил действието в качеството си на кмет по контракт за план „ Развитие на спорта в Община Шабла, реорганизация и доизграждане на стадион и парков комплекс в Шабла “, подписан с Министерство на земеделието и храните по размер „ Основни услуги за популацията и стопанската система в селските региони “ от Програмата за развиване на селските региони.
Неверните данни се съдържали в поръчката за дефинитивно заплащане и в приложени към нея документи за предаване на изпълнени строително- монтажни работи в първия стадий на плана. Според прокуратурата част от регистрираните като свършени действия, не са били изпълнени и приключени към датата на правене на документите.
Общо 40 са очевидците по делото. Взе се решение да бъдат разпитани 1/3 от тях. За 17 януари е планувано идващото съвещание на съда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР