Не мога да разбера защо армията в една извънредна ситуация

...
Не мога да разбера защо армията в една извънредна ситуация
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Защо армията да не излезе по улиците?

Не мога да схвана за какво армията в една изключителна обстановка би трябвало да не оказва помощ, когато на нея може да разчитаме в надалеч по-тежки условия. Това сподели ръководителят на Комисията по защита и народен представител от ГЕРБ ген. Константин Попов по време на дебата текста от Закона за дейностите по време на изключително състояние и по отношение на предлагането на Димитър Лазаров военнослужещите и въоръжените сили да вземат участие в използването на противоепидемичните ограничения.

Смятам, че това, което е записано като план, е тъкмо и вярно. Тук не става въпрос за унижение на армията. Тук става въпрос да се употребява един от инструментите, който имаме. Не виждам по какъв начин армията ще стои безучастно, в случай че това се наложи. Точно по този начин е записано в член 9. В него се дават задоволително добре рестриктивните мерки, които регламентират потреблението на въоръжените сили в една такава изключителна обстановка. Дава се право на Министерски съвет да реши по кое време може, при какви условия, какви задания, в обсега на този закон, а не по принцип, съобщи ген. Попов.

По думите му могат да се плануват и доста други ограничения, които са изписани. Напротив, погледнали сме, видели сме какво е належащо, приспособили сме го, с цел да могат да се основат верни инструкции към военнослужещите. На военнослужещите естествено, че ще изпълнят това и за което и ген. Милев сподели, че са добре готови, уточни още ген. Константин Попов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР