Не мога да проумея в каква държава живеем от година

...
Не мога да проумея в каква държава живеем от година
Коментари Харесай

Нанков гневен: Каква е тази държава, която позволява да се натрупат глоби за десетки хиляди левове

Не мога да проумея в каква страна живеем от година и половина. Как е допустимо да не се уведоми извършител на пътя за това, че камера или служител на реда го е снимал без винетка, в случай, че ние бяхме сключили контракт с „ Български пощи “, които би трябвало да изпращат тези санкции и уведомления?

На второ място имахме директива, когато има открити три нарушавания на лидер, тол инспекторите да стопират и да уведомяват притежателя на автомобила и той да заплаща нарушаванията си в цялостен размер.

Това съобщи някогашният районен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ-СДС Николай Нанков пред публицисти в Народно събрание, съобщи novini.bg.

„ Каква е тази страна, която разрешава да се натрупат санкции за десетки хиляди левове? Аз самичък не мога да си отговоря “, акцентира той.

" По проблема с обитаемото място от община Божурище. През 2020 година кметът на Столична община Йорданка Фандъкова внесе в АПИ искане за изключването на няколко столични региона от възнаграждение на винетки. С решение на Министерски съвет, обнорадвано в Държавен вестник, са упоменати всички сектори, които са освободени от заплащането на винетна такса “, напомни Нанков.

Той сподели, че има конфигурирани камери тук-там, в които не трябва да се дължи тол такса и се глобяват водачи в нарушаване на режима.

По тази причина от ГЕРБ оповестиха, че имат намерение да внесат промени в Закона за пътища. От партията се заканиха да вкарат драконовски ограничения във връзка с уведомяването на водачите. Едно от предложенията е, в случай че няма съобщение в границите на 5 работни дни, глобата да отпада.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР