Не мога да прогнозирам към кой сценарий (за решаване на

...
Не мога да прогнозирам към кой сценарий (за решаване на
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Най-разумният сценарий е кабинетът да изкара

Не мога да предвиждам към кой сюжет (за решение на политическата криза) вървим , мога да кажа кой е най-разумният - този парламент да изкара. Това съобщи пред Българска национална телевизия политологът Стойчо Стойчев, който дружно със социолога Михаил Мирчев разясниха митингите и настоящата политическа обстановка в страната.

Според Мирчев целият кабинет виси на косъм. Снощният митинг - осми следващ ден, бил една огромна манифестация. До 7-ия ден митингът беше от най-вече младежи, нощес беше уравновесен, имаше и хора на моята възраст, сподели Мирчев.

Имаше голямо успокоение като психическо чувство. Хората вървяха и споделиха: " Ние сме тук и сме решение да ви свалим от власт. Не желаеме да вършим нищо рисково ". Към 22 часа се появиха едни момчета, суператлетични фигури, характерни обувки като на кечисти и с погледи на хора, каквито няма в множеството - това са хората, които правят провокация за да се смени общия дух на митинга, описа Мирчев за осмия ден на митинга.
 Няколко разновидността на излаз от политическата обстановка разискал Борисов с министри Обновена
Няколко разновидността на излаз от политическата обстановка разискал Борисов с министри

На срещата участвал и кметът на Варна Иван Портних

На въпрос, че хората не виждат опция в лицето на Българска социалистическа партия, Мирчев изясни, че щом се е провалила една глава, би трябвало да падне от власт . След него идва различен, дава се късмет грозното статукво да бъде разрушено.

Според Стойчев е по-разумно всичко, което протестиращите желаят да се вкара като законодателство, да бъде импортирано. Да не вървим на избори есента и зимата , когато се чака втора вълна на ковид. Да не харчим бюджетни пари. Провеждането на постоянни избори ще даде опция на партиите да се приготвят добре на изборите и март да се яви на едни естествени избори на една естествена конюнктура.

В отговор на тези думи социологът Михаил Мирчев разгласи, че ние сме в революционна обстановка, едва ли е резонно да мислим за след 3-13 година напред . Той прикани да мислим за след две седмици - дали ще има ново държавно управление.

Коя е личността на служебния министър ръководител, в случай че е като Герджиков - ще е поредна покруса. Ако е непокътнат, има такива българи, може да се избере непокътнат длъжностен министър председател, който да поеме цялата отговорност . Тогава може да гадаем и да се упражняваме, сподели Мирчев.

" Борисов кой го пита, той е човек, който пада от власт, други хора ще вземат решение ", сподели прочувствено Мирчев в отговор на което Стойчев се опита да успокои тона.

Единственият смисъл е, в случай че някой желае да унижи Борисов и да падне от власт. Нищо не постанова от рационална позиция длъжностен кабинет, който може да бъде излъчен и от Народното събрание. Ако е правилно, че Българска социалистическа партия е в тежко финансово положение, Нинова може да се пробва да замете с предварителни избори това, което е станало в партията . Ако Българска социалистическа партия няма пари, кой ще финансира тази акция - Божков ли, различен ли, запита реторично Стойчев.
 Михаил Миков: Предсрочни избори не са нужни
Михаил Миков: Предсрочни избори не са нужни

Някой желае да затвори опцията за очевидна коалиция с Движение за права и свободи

Имаме различни планове, разясни той и даде образец със Слави Трифонов, Мая Манолова, Цветан Цветанов . Цветанов едва ли ще успее да мине цялата процедура по регистрация на партията си. Ясно е посланието на хората на улицата, сподели Стойчев.

Българска социалистическа партия е в изключително положение , сподели Мирчев и разясни - някои желаят избори, някои вършат всичко допустимо да предотвратят рецесията на Борисов. Ако партията на Цветанов бъде записана, това ще убие другите десни играчи - Манолова няма късмет, " Да България " ще бъде с най-малък късмет, Цветанов е подсилен в братска Америка, той доста узря като политик и не би трябвало да бъде подценяван , сподели социологът.

Ако той има своя партия, половината ГЕРБ ще отиде там , счита Мирчев. " Патриоти ще измрат групово и трите партии са на смъртния одър. Няма да е фрагметиран вота ", счита той.
 На разходка из резиденция Обновена
На разходка из резиденция " Бояна " - долап с медикаменти или долап с пачки евро

Видеото удостоверява фотосите, пуснати преди месец

В коментар за последните видеозаписи и сересета, които се появяват в общественото пространство, Стойчев изясни, че сега ще се отвори и Кутията на Пандора . Партии, частни организации наемат някогашни чиновници на спецслужбите. Сега технологиите са известни - всеки с телефона си може да прави видео. Нямаше една обща фотография, на която министър председателят на е на фотография с пари, сподели той във връзка показаните фотоси и видеа.

За Мирчев - в ъпросът е да не го прави основният прокурор (да пуска СРС ), някакви отпътували, притиснати от закона могат да си го разрешат, сподели той, визирайки фейсбук известията на предприемача Васил Божков.

Институцията основен прокурор да не дава този пагубен образец на безвластие, добави Мирчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР