Не мога да приема да бъда премиер на правителство, което

...
Не мога да приема да бъда премиер на правителство, което
Коментари Харесай

Денков: Не мога да съм премиер на правителство, което бие хората по улиците

Не мога да приема да бъда министър председател на държавно управление, което бие хората по улицата. Моето отношение към вътрешния министър ще зависи от неговото отношение към насилието. Ако министърът на вътрешните работи на припознае това като принуждение, което заслужава глоба, ще си подам оставката. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Премиерът Денков желае анкетна парламентарна комисия да почисти всички обстоятелства и условия за събитията от четвъртък вечер в София, когато футболни почитатели вилняха в центъра, а обособени служители на реда злоупотребиха със мощ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Не съм чувал от министъра на вътрешните работи изрично наказание от това, което видяхме от служителите на реда като корист със мощ. Безсъмнение имаше провокации от страна на протестиращите, само че желая Калин Стоянов да излезе и да каже, че това повече не може да се търпи, съобщи Денков.

Той осведоми, че през днешния ден е разговарял с вицепремиера Мария Габриел по тематиката.

Всички би трябвало да осъдим насилието, както на ентусиастите, по този начин и на служителите на реда, единствено и само на тези, които злоупотребиха с пълномощията си. Тези служители на реда петнят полицията и нямат място в редиците на Министерство на вътрешните работи, съобщи министър председателят.

Относно това дали съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков е оказвал напън върху Стоянов, чиято оставка изиска през миналата седмица, по време на изборния развой, министър председателят сподели: Кирил Петков в никакъв случай не е казвал би трябвало да завоюва една партия или друга – не.

Денков добави, че изцяло утвърждава работата на Калин Стоянов във връзка с Шенген.

Очаквайте още детайлности. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР