Не мога да преценя, затова се води и това съдебно

...
Не мога да преценя, затова се води и това съдебно
Коментари Харесай

Горанов: Не съм подписвал решение за размяната на ваксини с Турция

Не мога да преценява, по тази причина се води и това правосъдно съревнование. Има изказване на прокуратурата за настъпила вреда. Има цивилен иск от страна на Министерство на здравеопазването с изказване за настъпила вреда. Оттам нататък единствено съдът може да реши дали това е по този начин или не. Така министърът на финансите Владислав Горанов отговори на въпроса дали има настъпила щета за страната след случая на размяната на ваксини с Турция през 2015 година , за който има повдигнатото обвиняване на някогашния здравен министър от Петър Москов, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Заедно с други членове на тогавашния кабинет през днешния ден Горанов даде свидетелски показания по делото в Специализирания углавен съд, от които стана ясно, че самият той не е подписал взетото от Министерски съвет неприсъствено решение за имунизациите, само че с подписът си е одобрил финансовата аргументация към него.
„ Аз първото решение не съм го подписал, може би съм бил в чужбина или не ми е предявено за автограф, само че съм подкрепил финансовата аргументация към него. След това има още две решения през 2015 година, които също са взети неприсъствено “ , изясни пред публицисти Горанов.
Финансовата аргументация има за цел да покаже дали ще договорката ще има влияние върху държавния бюджет и респективно върху бюджета на Министерството на здравеопазването. „ Видно от нея се твърди, че няма да се постановат спомагателни разноски и тя е утвърдена “, акцентира Горанов.
Срещу някогашния здравен министър Петър Москов е повдигнато обвиняване поради признатите като подаяние през 2015 година от Министерството на здравеопазването на Турция 100 хиляди дози ваксина за деца „ Пентаксим – 0.5 мл.” и 100 хиляди дози ваксина „ Хепатит Б “ – „ Еувакс Б “, които не са позволени за приложимост на територията на България. Според прокуратурата от дейностите на Москов тогава са настъпили вреди за българското здравно министерство в размер на 325 233,87 лева, само че и неимуществени вреди, изразяващи се в съмнение на жителите в активността му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР