Не мога да потвърдя, но имаше информация за организация и

...
Не мога да потвърдя, но имаше информация за организация и
Коментари Харесай

Има данни, че руските свещеници са поддържали военизирани организации у нас

" Не мога да потвърдя, само че имаше информация за организация и поддръжка на военизирани организации на наша територия. Това изобщо не е работа на църквата ", това изясни военният министър Тодор Тагарев на въпрос с какво са занимавали изгонените от България свещеници от Руската черква. Такива били организациите " Васил Левски " и " Шипка ", които са поддържани от Кремъл и работят срещу българската страна. Става въпрос за български жители, които няма по какъв начин да бъдат експулсирани.

" Имаше информация за инструктори, които се изпращат тук за военна подготовка, или в други страни, покрай нас, където вървят дружно на някаква подготовка ", изясни министърът и удостовери, че работата им съставлява опасност за националната сигурност.

Народното събрание да утвърди пазаруването на бронетранспортьорите " Страйкър " преди локалните избори - за това настоя военният министър Тодор Тагарев, съгласно който в противоположен случай периодите може да бъдат пропуснати.

Ако се чака те да се върнат след изборите и тогава да стартират полемиките, има риск да не успеем с процедурите, защото би трябвало да има сключване на контракт, който още веднъж да влезе за ратификация в Народното събрание, изясни Тагарев. Отделно е нужно и техническо време за заплащане, което също е нелека процедура. Бюджетната и военната комисия в Народното събрание към този момент утвърдиха пазаруването на БТР-ите.

Плащането за тази година е планувано в закона за бюджета, както и в границите на прогнозната макро рамка за бюджета за идващите три години. Плащането би трябвало да стане за пет години.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР