"Не мога да очаквам максимален резултат още в първото състезание.

...
"Не мога да очаквам максимален резултат още в първото състезание.
Коментари Харесай

Тихомир Иванов: Доха е тренировка, в Берлин целта е медал

"Не мога да чакам оптимален резултат още в първото съревнование. Участието ми в Доха ще бъде като подготовка с елита ". Това показа Тихомир Иванов, ден преди старта на Диамантената лига по лека атлетика. Най-добрият ни играч в скока на височина даде особено изявление за NOVA.

Как Иванов е получил поканата за Доха и по кое време действително е трябвало да започва неговият спортен сезон, както и какви са задачите за най-голямото атлетическо съревнование през годината – Европейския шампионат в Берлин през август, може да разберете от цялостния запис на изявлението.

„ Аз пристигам напряко от лагер в Доха. Малко съм нервозен. От подготвителен в спортен режим. Но пък е прелестно, въпреки всичко става дума за Диамантена лига “, стартира Иванов.

„ Резултатите на моменти не бяха мощни. Резултатът ми варираше към 220, като се изключи националното състезание. Това обаче бе в плюс, тъй като знаех, че съм на средата на това, което желая да направя. Като стартира лятната подготовка, знаехме, че би трябвало да стартираме да надграждаме “.

„ Здравословното ми положение сега е изцяло обикновено. Бях болен преди няколко дни, само че за няколко дни отшумя. Тренирам изцяло обикновено. За мой шанс, контузията ми отшумя още в края на предишния сезон “.

„ Бяхме в Испания на едномесечен лагер. Там наваксахме с много от силовата работа, която зимата не можахме да свършим. Скоковете останаха малко на назад във времето. Не, че не съм скачал, само че има какво да се работи. Тепърва като се прибера в България, като отидем на лагер в Стара Загора, ще подчертаваме върху това “, сподели още Иванов.

„ Ние отидохме на лагера с мисълта да упражняваме и по средата ми се обади моята мениджърка с въпрос желая ли да вземам участие в Доха на Диамантената лига. Говорих с треньора и той сподели да създадем една подготовка. Не сме правили проекти. Мислехме да пускам юни, само че по този начин се случи, че ще стартира май, не юни. Надявам се да бъда поканен на още Диамантени лиги. Тук е същинското съревнование, тук са моите хора, с които би трябвало да се състезавам “, изясни още лекоатлетът.

„ Ние по принцип, когато планираме съревнование, гледаме да имаме най-малко две-три седмици вработка. Тук отидохме с мисълта да упражняваме на този лагер и внезапно ни поканиха на това съревнование. Ние не си нарушихме подготовката, тренирахме по проект. Не мога да чакам оптимален резултат. Тук ще е подготовка, само че с елита. Всичко е в главата. Ако се усещам добре и всичко е наред, мога да направя превъзходен старт на сезона “.

„ Никога не си недооценявам националното състезание. Винаги си вземам участие. Затова тази година отново ще вземам участие. За Балканиадата също. Само да сме здрави. За Самарско знаме към момента не сме гледали програмата и дали може да съвпадне с различен шампионат “.

„ Връщайки се обратно през 2004-а, когато за първи път участвах на Европейско за мъже, се класирахме седми. Две години по-късно в Амстердам станах пети, по-късно четвърти на закрития шампионат. Надявам се всичко тази година да е наред и да съумея да се класирам в тройката. Резултатът ще покаже какво място ще заема. Но сигурно ще гоним край и класиране в топ 3. Вече е време да заема прикани позиция на подиума “, отговори Тихомир Иванов на въпрос за идното Европейско в Берлин.

Тихомир Иванов открива сезона с Диамантената лига
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР