Не мога да направя точна прогноза за развитието на пандемията

...
Не мога да направя точна прогноза за развитието на пандемията
Коментари Харесай

Епидемиолог: Броят на тежко болните с COVID-19 ще расте, трябват малко по-строги мерки

" Не мога да направя точна прогноза за развиването на пандемията с коронавирус  България. Това, което виждам е, че броят на инфектираните леко понижава. Темпът на  разпространяване се забавя спрямо преди, което демонстрира, че сегашните ограничения работят. Но в случай че желаеме да обърнем наклонността на напредък би трябвало да има малко по-строги ограничения от тези сега ", съобщи от Милано епидемиологът доктор Петър Марков пред btv.
" Към момента броят на тежко болните в България пораства и чакам това да продължи през околните една-две седмици . Ние сме доста покрай потенциалът на здравнатасистема да лекува съответно ", сподели още доктор Марков.
 Коронавирусът комбинира функционалности на други вируси Коронавирусът комбинира функционалности на други вируси
Вирусологът, член-кореспондент на Руската академия на науките и лекар на биологичните науки Сергей Нетесов описа за извънредно свойс...
Дилемата сред здравето на хората и работещата стопанска система е подправена , тъй като където има доста заболели, това не се отразява добре на стопанската система, сподели Марков.
" Навсякъде ограниченията се взимат в сходство с развиването на епидемията на даденото място и няма смисъл общо да се приказва за " цялостно затваряне ", би трябвало да се следи какво се случва ", счита експертът.
Той даде образец от Италия, където се намира сега: " Ситуацията е спокойна, само че броят на инфектираните продължава да пораства, както на всички места в Европа. Много хора се разболяват тежко, доста хора умират. От няколко седмици има доста строги ограничения. Маски се носят на всички места. Искам да подчертая, че тук носенето на маски е всеобщо и доста дисциплинирано ". Забранено е излизането от личното обитаемо място. То става със особено позволение. Иначе хората излизат на открито за всекидневните си отговорности и спорт.
" Разнопосочно говорене за ковид от страна на експертите е нещо обикновено . Нормално е специалистите да имат някои разлики. Проблем е, когато специалисти в кавички излизат по медиите и приказват погрешни неща , създавайки подправени вести. Това е извънредно рисково, тъй като хората се доверяват на специалистите ", съобщи Марков.
 Математик заприказва за 45 000 жертви от ковид в България, в случай че караме на стаден имунитет Математик заприказва за 45 000 жертви от ковид в България, в случай че караме на стаден имунитет
Долната граница на хората в инкубационен интервал с COVID-19 е 70 000. Моите калкулации сочат 700 000 минали през вируса – по тази причина н...
" Няма данни за промени в патогенността на ковид ", сподели още експертът.
" Антигенните проби са добър метод за следене на обстановката . PCR пробата и антигенният тест имат друга сензитивност. Има разлика и в цената. Антигенният тест е по-евтин и задоволително сензитивен, с цел да се ползва, с цел да се разпознава броят на случите и позитивните. Много по-лесно е да се създадат два антигенни теста в границите на няколко дни, в сравнение с PCR ", счита Марков.
" Ако имаме работеща ваксина , това ще понижи скоростта на разпространяване на вируса. С имунизация можем да реализираме по този начин наречения групов имунитет ", съобщи епдимиологът.
Не се знае какъв брой време имунизацията ще ни пази против COVID-19 , само че съдейки по другите коронавируси, Марков предвижда, че имунитетът, който ще построи тя, ще продължи година или година и половина. Може да е и по-дълъг, само че сега единствено гадаем.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР