“Не мога да коментирам вътрешнопартийните спорове, обиди и нападки в

...
“Не мога да коментирам вътрешнопартийните спорове, обиди и нападки в
Коментари Харесай

„Демократична България“ ще подкрепи Рашков да оглави Антикорупционната комисия

“Не мога да разясня вътрешнопартийните разногласия, обиди и нападки в един от съдружните сътрудници . Това, за което упорствам да приказваме е, че би трябвало да създадем ръководещото болшинство по-работещо, с цел да взима по-ефективни решения ”. Това каза  правосъдният министър Надежда Йорданова в студиото на “Здравей, България ”. Тя прикани “да се върнем към значимия дневен ред на обществото ”.

Тя призна, че има закъснение с някои законопроекти, само че напомни, че “от друга страна в Планът за възобновяване има поредност от ограничения, които би трябвало да се случат до края на годината - за това ни би трябвало настоящ парламент. От тези ограничения зависят 13 милиарда лв., които би трябвало да влязат в стопанската система ”, напомни Йорданова и моли “различните сътрудници от Народното събрание, които разменят реплики, дано да се замислят за бъдещето на България ”.

" Демократична България " застава зад възможната номинация на Бойко Рашков за началник на Антикорупционната комисия , разгласи още правосъдният министър. По думите ѝ, обвиняванията, че ръководещите желаят основаването на паралелна прокуратура са неоснователни, тъй като по Конституция единствено държавното обвиняване управлява следствията.

“Предложението за разделянето на КПКОНПИ на два органа към момента е на масата . Единият план на закон към този момент е импортиран в Народното събрание, а другият е в последна фаза ”, сподели Йорданова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР