Не мога да коментирам наличие или отсъствие на данни за

...
Не мога да коментирам наличие или отсъствие на данни за
Коментари Харесай

Фандъкова с примери за лоша работа от страна на Иванчева

Не мога да разясня съществуване или неявяване на данни за закононарушения. Имали сме работни връзки както с всички останали кметове на региони. Това, което за мен беше значимо, е работата да върви, да не се блокира и стопира. За страдание сериозният проблем беше и е забавянето на преписки – освен за строителство. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в коментар за ареста на кмета на " Младост " Десислава Иванчева.
Фандъкова даде образец – Иванчева не издала актове над година за създаване на две улици, откакто били приключени процедури по отчуждаване на парцели за построяването им . За две години не беше импортиран нито един отчет, нито едно предложение за решение на проблем на " Младост ". Проблеми не се вземат решение със заключване на документи, сподели кметицата пред Нова телевизия.
Няма нищо изключително в пълномощията, които съм дала на госпожа Иванчева, увери за следващ път Фандъкова. Тя изясни, че е дала на Иванчева опция да управлява строителството в категориите, в които регион " Младост " издава позволение. Това можело да се направи по закон, съгласно Фандъкова.
Кметицата не пропусна да изтъкне приемането на новия Закон за устройството и застрояването на Столична община (ЗУЗСО) и по какъв начин той ще помогне да се избегне застрояването в бъдеще. Тя увери, че е решен казусът с така наречен ъглови парцели и безпределно огромните градежи в тях (чл. 27, алинея 3 от Закона за устройство на територията). В член 16в., алинея 1 от новия ЗУЗСО категорично се показва, че при два урегулирани поземлени парцела (УПИ), единият от които е ъглов, може да има обвързвано застрояване, само че височината на строителството не би трябвало да надвишава оптимално допустимите за съответната жилищна зона компактност (т.е. какъв брой от един парцел може да бъде застроено) и активност (т.е. на каква височина, широчина и дължина). Има обаче и изключения – без ограничавания в строителството по отношение на размера на парцела (в най-много до 3000 кв. метра имоти), като се вкарва система от разрешено превишение на активност на застрояване – при до 500 квадрата може да се надвиши два пъти, при сред 500 до 1500 квадрата – веднъж, а сред 1500 и 3000 квадрата – половин път по отношение на оптимално допустимата за жилищната зона компактност и интензивност). Никое от тези " оторизации " не важи, в случай че ъгловият УПИ т.е. мястото, където ще се строи, е с лице към две улици, едната от които е задънена. Може обаче да се трансформира височината на здания в даден парцел без ограничаване, в случай че не става въпрос за обвързвано строителство (бел. ред. - приложението към член 3, алинея 2 на ЗУЗСО).
Йорданка Фандъкова удостовери и, че Иванчева е поискала още 10 дни отпуск. И добави, че този път Иванчева не е показала Владимир Клисуров за собствен заместител. По думите на столичната кметица, той подал заявление за отдръпване като зам.-кмет на " Младост ", а не като заместител на Иванчева, само че единствено Иванчева може да го освободи.
Нека въпреки всичко да си спомняме някои неща – по този начин Фандъкова разяснява по какъв начин през последните години била възобновена базовата инфраструктура т.е. главните булеварди в София и поради това в този момент ни дразнели дупките по дребните улички. За ремонт на дребни улици и тротоари са планувани 38 млн. лв.. Кметицата посочи, че 50% от парите по плана за ремонта на ул. " Граф Игнатиев " остават гаранция за период от 8 години . Гаранцията е 600 000 лв.. Другата половина от парите пък се дава незабавно след завършването на ремонта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР