Не мога да кажа как ще се развият събитията оттук

...
Не мога да кажа как ще се развият събитията оттук
Коментари Харесай

Депутат от ПП: ИТН ни саботираха, бяха като воденичен камък за коалицията

Не мога да кажа по какъв начин ще се развият събитията оттук насетне. Министър-председателят приказва за държавно управление на малцинството. Аз го назовавам болшинство антикорупция. Това съобщи Димитър Гочев от „ Продължаваме промяната “ в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той призна, че работата с "Има подобен народ " (ИТН) им е била сложна. „ Те саботираха работата, да вземем за пример в Комисията по правни въпроси. На всяко предложение имаха неуместни правни причини, както със Закона за противопоставяне на корупцията, по който работим от първия ден. От Има Такъв Народ предлагаха да има политически чадър над обвързваните с корупция и орган, който да е над правосъдната система “, разкри Гочев.

„ За неуспеха на промяната на КПКОНПИ виновността е тяхна. След като бяхме освободени от воденичния камък в обединението, на идващия ден си внесохме законопроекта. Основното нещо в законопроекта е въвеждане на опция за следствие на корупционни закононарушения от инспектори. Този орган ще се регистрира пред наблюдаващ прокурор “, разясни представителят на „ Продължаваме промяната “.

„ Има Такъв Народ желаеха да излезем от наказателния развой, като споделяха, че за политиците не би трябвало да има следствие от наказателната система, а от орган, излъчен от политическите среди “, разкри още Димитър Гочев.

Той дефинира КПКОНПИ като една силова конструкция. „ Там има чиновници, които са със същите пълномощия като чиновниците на ДАНС. Те събират оперативна информация, която не е ясно къде отива. Ние желаеме тази информация да се употребява за углавен развой. Промените не са толкоз огромни “, разясни депутатът.

„ За първи път усетих разделяне, когато Гроздан Караджов изиска да направи заплащане към строителните компании. Той искаше ние да сме неговия гумен щемпел, който да го пази от наказателна отговорност. Ние настоявахме да има по-голям надзор за противопоставяне на корупцията. В този миг залата избухна “, показа в ефира Димитър Гочев.

На въпрос за какво от „ Продължаваме промяната “ са мълчали до момента за рецесията в обединението, Гочев съобщи: „ Това беше неточност от наша страна. Имали сме вътрешни полемики по тази тематика. За нас бе значимо да има преданост в обединението, имахме и вяра да се разберем. Може би сме били наивни “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР