Не мога да кажа, че съм оптимист от това, което

...
Не мога да кажа, че съм оптимист от това, което
Коментари Харесай

Историк попари Зоран Заев: Лош знак е, че...

Не мога да кажа, че съм оптимист от това, което се случва напоследък. Думите на премиера Зоран Заев срещнаха много рецензии, което е неприятен знак.

Това съобщи ръководителят на Българо-македонската комисия по историческите въпроси Ангел Димитров в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Знаехме какъв брой мъчно се работи с нашите сътрудници през цялото време. За мен не е изненада реакцията им и грубата оценка на думите на премиера Заев, добави той.

Димитров посочи, че от комисията не е било прегледано Средновековието. "На идната ни среща ще се прегледа един от учебниците по история. Надявам се най-малко във връзка с Средновековието да създадем крачка напред ", обясни той.

Ангел Димитров увери, че постоянно са желали да работят по-интензивно. „ За идната година са планувани единствено 5 срещи, което е извънредно незадоволително. Имаме и политическа поддръжка “, стана ясно от думите му.

Противоречията не са основани от историците. Това, което се случи в Република Северна Македония е времето, в което бе основано несъгласието. То е напълно политическо, заключи историкът.

Историкът е задължен да споделя истините. По този метод той би трябвало да моделира в позитивна посока мисленето, да го приготвя. Това не се случи, установи Димитров.

Той сподели още, че македонските им сътрудници са почнали да отстъпват от контрактуваното още през лятото. Българската страна ще упорства да се прегледат историческите интервали до Османския интервал, само че работата на комисията ще е доста сложна, признава Ангел Димитров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР