Не мога да кажа, че не одобрявам избора на сина

...
Не мога да кажа, че не одобрявам избора на сина
Коментари Харесай

Снахата се обиди заради подаръка ми

Не мога да кажа, че не утвърждавам избора на сина ми. Снаха ми е изобретателна, с въображение и написа лирика. Проявява гения си главно в работата, тъй като работи в маркетингова организация. Тя обаче е доста обидчива и мнителна – приема безусловно всичко драговолно.

Децата живеят в жилището на снахата. Проблемът е там, че тя въобще не чисти. Тя счита, че това е загуба на време. Освен това съгласно нея у тях е чисто. Ако полепналата лой, петната, 1 см прахуляк значи чисто, тогава нямам нищо срещу. Предложих й помощта си, само че тя отхвърли.

Синът ми също не е доста по чистенето, тъй че се откриха. Притеснявам се за децата им – едно дете не би трябвало да пораства измежду нечистотия. Когато споделих на снахата това, тя стартира да плаче, тъй като съм я обидила. Не я ли е позор да живее в подобен хаос и да кани другари?

Тя даже не си е купила най-необходимите средства за разчистване. Реших да й направя подарък, с цел да й покажа с какво да почиства.

Купих безусловно всичко – сапуни, гелове, препарат за под, стъкло. Купих й специфични кърпи и ръкавици, с цел да не си скапва маникюра. Няма да загатвам какъв брой пари похарчих.

Сложих всичко в мултикукъра, който също купих за подарък и го занесох на снаха ми. Тя незабавно се усмихна, само че безусловно за момент усмивката й замръзна, когато видя какво има вътре. Тя извади всичко и съвсем се разплака.

Тя сподели, че я мисля за мърла и че не това е подаръкът, който заслужава.

Седна да рисува, даже не ми направи чай. Синът ми наля кафе. Изпихме го безмълвно и аз се прибрах.

Вижте още: Какво унищожи обичта сред двама братя?

Синът се обади вечерта и сподели, че жена му работи доста и няма време за разчистване. Всичко ги устройва, както си е.

Бях смутена. Исках най-хубавото за децата, а се оказа тъкмо противоположното.

Сега не им отивам на посетители, най-малко да не виждам в каква неразбория живеят.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР