Не мога да кажа, че има някакво напрежение при българската

...
Не мога да кажа, че има някакво напрежение при българската
Коментари Харесай

Журналист: Не е изключено ситуацията, която наблюдаваме в САЩ, да дойде и у нас

Не мога да кажа, че има някакво напрежение при българската диаспора поради безредиците, които се случват в Съединени американски щати сега. Може би българите в Чикаго са най-засегнати, защото там конфликтите сред полицията и чернокожите обичайно са най-лоши, тъй като там има и история. Това показа в ефира на Нова телевизия журналистът и анализатор Огнян Дъскарев във връзка последните събития в Съединени американски щати, подбудени от убийството на Джордж Флойд.

,,Живял съм много години в Щатите и не мога да кажа, че има расизъм. Всъщност това, което се случва, е социално-икономическо неравноправие. Чернокожите настояват, че са онеправдани и желаят да бъдат равни на белите по стандарт на живот и благосъстояние. За жал болшинството от чернокожи в Съединени американски щати живеят единствено на обществени помощи, без да изпитват желанието много-много да учат'', разяснява още Дъскарев и добави, че не чака експлоадирането на революция.

Гняв и расово напрежение - тестване за водачеството на Тръмп

Според другия публицист в студиото на ''Плюс-минус'' Михаил Кръстев аргументите за митингите в Съединени американски щати не са толкоз етнически, колкото социално-икономически.

Той също изрази мнението, че революция не е вид.

,,Предричам разпростирането на сходни конфликти и в Европа, в това число и в България'', добави Кръстев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР