Не мога да дам точен срок кога трамваят ще тръгне

...
Не мога да дам точен срок кога трамваят ще тръгне
Коментари Харесай

Фандъкова не може още да каже кога ще тръгнат трамваите по Граф Игнатиев

Не мога да дам прецизен период по кое време трамваят ще тръгне по „ Граф Игнатиев” . Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова , откакто дружно с министъра на образованието Красимир Вълчев дадоха старт на олимпиада по пътна сигурност в 119-о учебно заведение, съобщи БГНЕС.
Припомняме, че срокът за стартирането на трамваите се промени на няколко пъти. Първоначално маршрутите на трамваите 4, 10, 12 и 18 трябваше да бъдат възобновени на 2 октомври. Последва нов период - 1 ноември. Малко преди приключването му маршрутните промени бяха удължени до 17 ноември. Сега те ще важат до 7 декември. Но и тази дата може още веднъж да не остане последна.
„ Трябва да се направи както би трябвало, да се ревизира, времето от време на време пречи. Ще се пусне в скоро време. В момента към този момент текат довършителни действия. Не желая да показвам дата. Връщаме за преправка за всяко нещо, което се вижда, че не е направено както трябва”, съобщи още Фандъкова. Тя изясни, че работата на терен се управлява, а надзорът има за задача да следи деликатно процесът на място. Всичко това се прави, с цел да стане по-удобно, по-добре и по-безшумно, изясни още кметът.
Градоначалникът разяснява и създалото се напрежение сред бизнеса и общината поради ремонта на трасето. „ В момента беседваме за разнообразни благоприятни условия, за даване на безвъзмездни реклами и други механизми, по които общината да поддържа търговците на „ Граф Игнатиев”. В момента се прецизират всички благоприятни условия, които разрешават наредбите и законите и в границите на нашите благоприятни условия ще предложим разнообразни облекчения”, сподели Фандъкова.
Тя разяснява, че построяването на настилките ще бъде съобразено с климатичните условия и напомни, че по контракт срокът на ремонта е 300 дни и изрази вяра, че трамваите ще бъдат пуснати по-рано, защото релсите от дълго време са положени и сега се довършват елементи .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР