Не мога да дам коментар за нещо, което нито ми

...
Не мога да дам коментар за нещо, което нито ми
Коментари Харесай

Министър Шишков: Категорично за незаконно строителство няма да платим

Не мога да дам коментар за нещо, което нито ми е в работата, нито го разбирам. Чисто човешки, това е пъкъл, който е безусловно неприемлив. Мисля, че всеки естествен човек не може да одобри такова нещо. Това съобщи служебният районен министър  във връзка опитът за нападение против основния прокурор Иван Гешев.

Той сподели, че не се усеща заплашен и не се опасява, „ въпреки че фактически с прокуратурата имаме взаимна работа. Когато човек се занимава с активност на такова равнище, би трябвало да има друга сензитивност на тематика боязън. “

Министърът не разяснява и проектокабинета на ПП-ДБ, както и възможностите за сформиране на постоянен кабинет.

Шишков бе безапелационен, че цялото държавно управление ще работи до тогава, докато се постанова, и че работи интензивно.

„ Със сигурност страната ще откри метод, по който да влага във значимите структурни обекти, даже да няма постоянен кабинет. В работата си в служебния кабинет мога да кажа, че сме задружни, страховит колектив сме и оценяваме всяка значима за страната инвестиция “, добави още той.

„ Не единствено сме основали правата по автомагистрала „ Европа “ до Калотина, а за различен сектор се готвим да стартираме градеж. Девети лот на „ Хемус “ към този момент има утвърден организационен проект. За автомагистрала „ Европа “ част от финансирането е европейско, само че в случай че не го свършим в точния момент, ще ги изгубим. Магистралата от Русе до Бяла – безсмислено е да споделям какъв брой е значима. Най-вероятно до септември ще има издадено позволение за градеж и най-вероятно ще е това до 3-4 години. Затова споделям непрестанно – в случай че нямаме подготвителна активност, което по никакъв начин не е малко, въпросът за финансирането остава по-назад, би трябвало да стигнем до такава степен, че да може да се финансира “, сподели още министърът.

За това дали финансовите разноски в бюджета са поради плановете, той отговори: „ Никакъв проблем няма, дано се прегледат. Имаме потребност от съществени пари за ремонт на сектори от автомагистралите, северната скоростна дъга. “

По думите му няколко милиарда са значими за пътища, тъй като има обекти, при които стартира строителство, както и поддръжка на към този момент съществуващи пътища.

На въпрос планувани ли са пари за разплащане на плановете по противозаконните пътища, той бе безапелационен: „ Преди да разясняваме дали ще платим или не, отговорът ще го даде Kародното заседание. За нелегално строителство няма да платим. Ако се откри механизъм, ще се търси опция за заплащане. Но нелегално строителство, въпреки в интерес на страната, не виждам по какъв начин може да бъде платено. “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР