Не мисля, че заместник-министър Красимир Живков ще остане на поста

...
Не мисля, че заместник-министър Красимир Живков ще остане на поста
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не мисля, че Красимир Живков ще остане на поста си

Не мисля, че заместник-министър Красимир Живков ще остане на поста си. Има ли подозрение във връзка с някой от висшата власт – той би трябвало да бъде отхвърлен. Това съобщи пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев по отношение на ареста на заместник-министъра на околната среда Красимир Живков.

Вчера той, някогашният шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Плевен, предприемачите братя Бобокови и още един бяха арестувани по съмнения за присъединяване в незаконна група за импорт и експорт на рискови боклуци.
Опасните боклуци: Братя Бобокови под прицела на прокуратурата По информация на bTV предприемачите са задържани по съмнения за мним експорт на отпадък в чужбина
„ Щом има данни за осъществени закононарушения, били те и от висши държавни служители, би трябвало да бъдат взети ограничения ", добави вицепремиерът. На въпрос от коя квота е Живков в Министерството на околната страна и водите, отговори, че не знае, само че беше безапелационен, че не е конфигуриран от бизнеса като заместник-министър, а е препоръчан от някоя от политическите сили, само че посочи, че не знае тъкмо от коя.

„ Ако страната оказва поддръжка на някой тип бизнес, това се прави по уредения в закона ред, т.е. дава се безплатно финансиране, трансформира се законодателството, само че друга държавна поддръжка не съществува и не би трябвало да съществува, това е нерегламентирана поддръжка ", разяснява Дончев във връзка подозренията за „ съпорт “ от Живков за бизнеса с боклуци.
Аферата с боклука: Шестима души са в ареста, измежду тях и зам.-екоминистър Заради вноса и износа на рисков боклук през днешния ден спецакции имаше в няколко града в страната
В подтекста на паметните мемоари, публикувани от предприемача Васил Божков, на който прокуратурата повдигна 18 обвинявания, вицепремиерът разяснява, че става дума за диалог сред двама предприемачи: „ Всеки може да дава обещание някакви неща от името на страната. Това не е ангажимент на някоя държавна институция “, добави той.

Според него е обикновено всеки по-голям бизнесмен да търси контакт с представител на страната, само че това би трябвало да се случва в границите на закона и страната да не се отнася неравнопоставено към един бизнес за сметка на различен, както и за сметка на данъкоплатците.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР