Не мисля, че законът е врата в полето и е

...
Не мисля, че законът е врата в полето и е
Коментари Харесай

Бивш служебен министър на правосъдието: Не мисля, че законът е врата в полето

Не мисля, че законът е врата в полето и е извънредно време органите, призовани да извършват закона, да го вършат, вместо да се оправдават с неналичието на законова уредба. Така юристът и някогашен длъжностен министър на правораздаването Иван Демерджиев разяснява тежката злополука в София в студиото на " Денят стартира ".

" При данни за десетки нарушавания на този лидер, при данни най-малко за няколко нарушавания, които могат да реализират незаконни сформира, правоохранителните органи е трябвало да вземат ограничения, а не да събитията в този момент, а да прекратят сходни трагични събития ", разяснява той.

Проблемът е в неналичието на задоволително воля за правоприлагане, като час по-скоро това би трябвало да бъде променено. Според Демерджиев полицейските акции против шофиране под влияние на опиати са закъсняла мярка.

" Тези акции трябваше да се създадат преди случаят да е реалност. Такива водачи би трябвало доста деликатно да се следят и ограничения да се взимат в задатък, тъй че те да не съставляват опасност за обществото. "

Дори Георги Семерджиев да е бил предпазен очевидец, каквато информация излиза по медиите, нищо не му разрешава да гази закона и да прави закононарушения с толкоз тежки последствия, съобщи адв. Демерджиев.

" Причината би трябвало да се търси в това число и в информацията, че полицейски чиновници са помагали на този човек да прави безобразията, които е правил. Тази процедура би трябвало да завърши с понасяне на същинска отговорност от хората които са го правили - не просто да обяснят дейностите си или да понесат дисциплинарна отговорност, а да понесе цялата тежест на закона ".

Иван Демерджиев разяснява, че извеждането на Семерджиев от вкъщи му 7 часа след задържането е прекомерно закъснение и органите би трябвало да обяснят какво ги е попречило да подхващат по-навременни дейности.

" Те би трябвало да отговорят също за какво не е осъществена предварителна защита във връзка с това лице, тъй като данните са ужасни - 17 години кара без удостоверение за ръководство. Ако такова лице не може да бъде спряно, какво остава за по-скромните извършители на пътя? ", попита Иван Демерджиев.

Според него поради забавянето в тази обстановка е допустимо Георги Семерджиев да пледира, че не е бил в колата. Големият интервал от случая до задържането и осъществяването на дейности разрешава да се развият разнообразни защитни дейности, изясни Демерджиев. Работата на юристите е да намират грешките на правоохранителните органи.

" Той може да получи до 20 години затвор, тук към този момент би трябвало да се обследват смекчаващи виновността условия. Към днешна дата аз не съм чул за такива ", сподели адв. Демерджиев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР