Не мисля, че в България може да настъпи каквато и

...
Не мисля, че в България може да настъпи каквато и
Коментари Харесай

Кукушева: В България не може да настъпи криза по отношение на храните

„ Не мисля, че в България може да настъпи каквато и да е рецесия във връзка с храните. Всякакви опити за презапасяване след време ще се окажат пагубни за нечий бюджет. “ Това съобщи пред bTV съобщи ръководителят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите и координатор на щаба „ Храни и питиета “ Мариана Кукушева.

Заради пандемията с COVID-19 у нас не се е получил парадоксът с празните лавици, както се е случило в редица страни по света.

По думите ѝ това се дължи на положителната организация в хранителната верига и на продължаващия неотклонен труд на хората, които работят в хранителната и питейната промишлености.

„ Ако потреблението влезе в своите естествени за сезона параметри, цените ще бъдат възможни и налични за потребителите “, изясни тя.

Въпреки това посочи, че сега има компликации с превоза, свързани освен с интензивността на зелените коридори, само че и с намирането на транспортни компании и водачи, които да извършват поръчките. Кукушева разяснява, че това е довело до оскъпяване за българските производители на храни и снабдители. /БТВ

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР