Не мисля, че Турция принадлежи към ЕС. Aко стана председател

...
Не мисля, че Турция принадлежи към ЕС. Aко стана председател
Коментари Харесай

Манфред Вебер: Ако оглавя ЕК, ще поискам ЕС да спреа преговорите за членство с Турция

Не мисля, че Турция принадлежи към Европейски Съюз. Aко стана ръководител на Европейска комисия, ще обещая, че ще помоля институциите да спрем договарянията с Турция.
Това съобщи в изявление за телевизия Bulgaria ON AIR водещият претендент на ЕНП за евроизборите и кандидат за поста ръководител на идната Европейска комисия Манфред Вебер.

" Когато дискитураме въпроса за Турция, дискутираме фундаменталния въпрос до каква степен може да се уголемява Европейска комисия. Не мисля, че Турция принадлежи към Европейски Съюз. Aко стана ръководител на Европейска комисия, ще обещая, че ще помоля институциите да спрем договарянията с Турция”, разяснява Вебер.

" Бих предложил на президента Ердоган да приказваме за усилване на икономическото съдействие, да вземем за пример, като подобрим митническия съюз, за който понастоящем приказваме в Европейски Съюз. Можем да приказваме за визовата либерализация - това също е въпрос, който чака решение. Също и за битката с тероризма – различен въпрос, който стои на масата. Имаме общи въпроси за решение. Нека ги преглеждаме един по един. Може да имаме по-добри връзки, само че дано спрем нечестните оферти за цялостно присъединение, които няма да проработят “, прикани Вебер.

Вебер разяснява, че оценката за Жан-Клод Юнкер, който председателстваше Европейска комисия през последните 5 години, е че е приключил добра работа. „ Европа е стопански по-силна сега – излязохме от икономическата рецесия и сме подготвени да дадем отговор на мигрантската рецесия – да спрем незаконната миграция. В съпоставения с 2015 година намалихме броя на мигрантите с 85%. Така че има позитивни развития, само че би трябвало да вървим нататък “, съобщи Вебер.

Той акцентира, че Англия към този момент няма право да взема решение бъдещето на Европейски Съюз.

Попитан за позицията му по пакета „ Мобилност 1 “ и настояването на транспортния министър Росен Желязков за поддръжка на групата на ЕНП в Екологичен потенциал, както и по позицията му в качеството на немец, откакто Германия е една от страните най-големи покровители на пакета Мобилност, Вебер сподели: „ За мен това не е немски въпрос, а проблем вътре в групата на ЕНП. Защото главните въпроси на масата са два – да запазим единния пазар. И когато промишлеността на автомобилните транспорти в България насочи атрактивна оферта, да може да получи контракта и работата. Но въпреки това ние би трябвало да създадем нещо за минималните обществени стандарти на водачите на камиони “.

Вебер съобщи още, че сега този пакет е блокиран в отрасловата Комисията по превоз на Екологичен потенциал. „ Към момента наподобява, че няма да може да се откри решение на този въпрос преди европейските избори. Така че този въпрос към този момент се отсрочва “, сподели още Вебер.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР