Не мисля, че Турция принадлежи към ЕС. Aко стана председател

...
Не мисля, че Турция принадлежи към ЕС. Aко стана председател
Коментари Харесай

Вебер: Ако стана председател на ЕК, ще поискам да спрем преговорите за присъединяване на Турция

Не мисля, че Турция принадлежи към Европейски Съюз. Aко стана ръководител на Европейска комисия,  ще помоля институциите да спрем договарянията с Турция. 

Това декларира водещият претендент на ЕНП за евроизборите и кандидат за поста ръководител на идната Европейска комисия Манфред Вебер в извънредно изявление за предаването „ Брюксел 1 ” по Bulgaria ON AIR. По думите му, в случай че предлагането му бъде подкрепено, това няма да е завършек на връзките сред европейските институции и Турция, а отваряне на нова страница.

Бих предложил на Ердоган да приказваме за усилване на икономическото съдействие, да вземем за пример, като подобрим митническия съюз. Можем да приказваме за визовата либерализация - това също е въпрос, който чака решение. Както и за битката с тероризма – различен въпрос, който стои на масата. Имаме общи въпроси за решение. Нека ги преглеждаме един по един, счита Вебер. 

Може да имаме по-добри връзки, само че дано спрем нечестните оферти за цялостно присъединение, които няма да проработят, “ разяснява Вебер пред водещата Милена Милотинова, която бе и евродепутат от Национална движение „Симеон Втори".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР