Не мисля, че съм се обяснявал за случая в Сливен.

Не мисля, че съм се обяснявал за случая в Сливен. ...

Шефът на пресцентъра на МО разкри кой може да стои зад атаката срещу него за истерията в Сливен.


Не мисля, че съм се обяснявал за случая в Сливен. Разбрах, че е казано служител на Министерството на отбраната, без да е казвано име. Не знам как после в медийното пространство се е завъртяло моето име. Готов съм да съдействам напълно на разследването и да предоставя телефона си, профилите ми във Фейсбук, всичко. Досега никой от органите на властта не ме е търсил.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ директорът на пресцентъра на Министерството на отбраната Александър Урумов, за който в последните дни се твърди, че е бил част от лицата, които са пускали слухове, че ще се отнемат деца директно от училищата в Сливен и Ямбол. "Аз съм писател и драматург. Публична личност съм. Във Фейсбук бях особено активен по време на дебатите за Истанбулската конвенция. Министър Красимир Каракачанов разбра за нея от мен. Аз бях първият човек, който постави проблема с конвенцията в публичното пространство. Още тогава заявих, че този документ е противоконституционен. Аз съм убеден християнин. Вярвам в Исус Христос. Да, посещавам протестантска църква. Учениците трябва да бъдат в училище. Това е категорично мое мнение. Така съм възпитавал и децата си - учение и работа", разкри той.

"Разговарях с министър Каракачанов и го уверих, че нямам нищо общо с истерията в Сливен. Пак ще повторя, че никъде не съм видял да бъде споменато името ми. Не знам откъде се появи името ми, след като то не е споменато в Министерски съвет и официалната версия. Соросоидните кръгове загубиха милиони заради неприемането на Истанбулската конвенция. Това не се забравя. Само едно от соросоидните НПО-та, ако беше приета конвенцията, щеше да увеличи бюджета си от 40 000 лева на над един милион лева. Това обяснява много неща. Тези соросоидни кръгове работят срещу традиционното семейство от мъж и жена. Скандалът в Сливен може да има и нещо общо с предстоящите местни избори. Националната стратегия за детето бе оттеглена след много мъдрото и добре обмислено решение на министър-председателя. Факт е, че сред хората имаше притеснения. Всички трябва да работим за това хората да бъдат успокоени", завърши Урумов.

Източник: novini.bg