Не мисля, че отпадането на мораториума ще доведе до по-високи

...
Не мисля, че отпадането на мораториума ще доведе до по-високи
Коментари Харесай

Енергийният министър разкри дали отпадането на мораториума ще доведе до по-високи цени на тока

Не мисля, че отпадането на мораториума ще докара до по-високи разноски за електрическа енергия за семействата. Това съобщи министърът на енергетиката в ефира на БТВ.

По думите му структурата на обезщетенията е направена по подобен метод, че да се избегне до вероятния размер натискът за повишение на цените на електрическата енергия.

„ Цените, като на всяка една друга стока, се дефинират от търсенето и предлагането. В дълготраен мащаб има задоволително мощна воля в държавното управление да се изградят нови планове, да се основат нови мощности. Това звучи сега малко, в интервал на рецесия прекомерно сюрреалистично, само че това е обстановката. Енергийният бранш е с извънредно дълготрайна вероятност и общо взето позитивните резултати на дейностите ни в този момент ще се видят след най-малко няколко години”, сподели той.

Според министъра краткосрочно има задоволително механизми, с които да се одитират разноски на всички сдружения по трасето до постигане до крайния консуматор и да се види дали няма задоволително запаси да се усъвършенстват тези цени.

Сметките на семействата са повече от три пъти по-високи, съпоставено с година обратно, съобщи.

„ Това, което мислим като техническо осъществяване, е допустимо най-лекото за потребителите – ще има директна отплата, т.е. разноските за месеците декември и януари ще бъдат понижени от фактурата, която ще получат за месец януари. Тоест, няма да има потребност от каквито и да е опашки, редене на съответни пунктове и т.н.”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР