„Не мисля, че Манфред Вебер е отпаднал все още от

...
„Не мисля, че Манфред Вебер е отпаднал все още от
Коментари Харесай

Емил Радев с коментар за трудния избор, който трябва да направят лидерите на страните от ЕС

„ Не мисля, че Манфред Вебер е изнемощял към момента от съревнованието за идващ ръководител на Европейската комисия “, съобщи в изявление за предаването „ Събуди се “ по Нова телевизия евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

„ В сряда ние би трябвало да изберем нов ръководител, във вторник би трябвало да се входира кандидатурата му. Време няма и по тази причина през днешния ден ще има ексклузивен съвет “, изясни той.

На въпрос дали има възможност да се стигне до задънена улица, Радев отговори, че в случай че през днешния ден няма съответно решение, мъчно ще се стигне до консенсус в сряда. „ Крайно време е на изключителния съвет да се реализира единодушие. Вариантите не са кой знае какъв брой доста. Надявам се да се стигне до консенсус, с цел да може европейските институции да работят обикновено “, сподели Радев.

Относно опциите идващият ръководител на Европейска комисия да е Кристалина Георгиева, евродепутатът изясни, че всеки има късмет. „ Нека да забележим какво ще стане на съвета довечера “, сподели той.

„ Ние сме виждали такива договаряния и при предишни избори за ръководители, тъй че нищо ново като процедура “, подсети Емил Радев.

„ Надявам се да има единна българска позиция от страна на всички евродепутати от България “, съобщи още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР