Не мисля, че изказванията на президента Путин за Турски поток“

...
Не мисля, че изказванията на президента Путин за Турски поток“
Коментари Харесай

Захариева: Изказванията на Путин нямат общо с гоненето на българския дипломат

Не мисля, че изявленията на президента Путин за „ Турски поток “ имат общо с предприемане на реципрочната мярка по гоненето на български посланик.  Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, представена от „ Фокус ”.

„ Очаквано беше, макар че доста се забави реакцията на съветската страна. Още в края на октомври представителят на външно министерство направи напълно къс коментар тогава, когато ние обявихме за личност нон грата техен посланик, че най-вероятно тяхната реакция ще бъде реципрочна мярка по този начин, както се случи скоро в Германия. Така че не мисля, че има връзка сред двете събития “, добави още тя.

„ Не е загадка, че освен Русия има геостратегически интерес към Балканите. Имат и страни от Близкия Изток, има и Китай, има и Турция. И в това време сякаш към момента не всички страни от Европейския съюз са подготвени да стартират договаряния с Република Северна Македония и Република Албания ”, съобщи Захариева.

Тя  напомни, че решението за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз на двете страни се отсрочва към този момент три пъти. По думите й българската позиция по отношение на европейската вероятност на Западните Балкани неслучайно постоянно е била доста ясна и непроменена.

„ Ние считаме, че от интерес на България, а и от интерес на Европейския съюз, страните от Западните Балкани да вървят по пътя на демократичните промени, промени, добросъседство, разцвет и икономическо развиване, тъй че всичко да бъде добре. Ние сме директни съседи на две от шестте, тъй че ще продължим поддръжката и да се опитваме с причини да убедим към момента скептичните страни, че това е обстановка от интерес и на Западните Балкани, и на Европейски Съюз “, добави Екатерина Захариева.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР