Не мисля, че има политически чадър над Топлофикация София, поне

...
Не мисля, че има политически чадър над Топлофикация София, поне
Коментари Харесай

Александър Александров: Няма опасност Топлофикация София да фалира

" Не мисля, че има политически чадър над " Топлофикация София ", най-малко аз не съм усетил такова нещо даже в назначението си. И досега по никакъв метод не е упражняван какъвто и да е напън политически ", сподели в студиото на " Още от деня " изпълнителният шеф на " Топлофикация София " Александър Александров. Той съобщи, че има изключителна независимост да работи и да реализира всичко, което може.

Александров зае поста изпълнителен шеф преди 20 дни. Той изясни, че промяната се е наложила поради това, че предходният шеф си е тръгнал по персонални аргументи.

Финансовото положение на " Топлофикация София " е по-добор от това, което той е очаквал.
Александър Александров: Намерих сдружение, което обслужва задълженията си. Намерих сдружение, което има прилична събираемост на приходите. Намерих сдружение, в което има извънредно стимулирани експерти, които работят на доста високи обороти.
Дълговете на сдружението са 756 000 000, като 600 милиона от тях са отговорности към БЕХ по две съглашения.
Александър Александров: Ние заплащаме предплатено на база подадена информация година по-рано количествата газ към " Булгар газ ". След което, произвеждаме топлинната сила. Тази топлинна сила се доставя до клиентите. Приблизително 45 дни откакто силата е доставена, ние изпращаме фактурите и получаваме парите си по тях. Това основава един отворен интервал от два месеца. През тези два месеца върху сдружението текат лихви.
Той беше безапелационен, че не вижда заплаха " Топлофикация София " да разгласи банкрут.
Александър Александров: " Топлофикация " може да се счита за едно добре работещо дружество. Не се заблуждаваме, че няма проблеми, само че сега " Топлофикация " работи добре, обслужва задълженията, обезпечили сме сезона. Мога да подсигурявам, че няма да има проблеми с топлоподаването за жителите.
Проблемът с натрупването на задължения е систематичен и той е годен за всички топлофикации, съобщи той. Дългът е трупан през годините. Александров не счита, че сдружението е ръководено неприятно от предшествениците му е сподели, че казусът не е в мениджмънта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР