Не мисля, че има опасност от повишаване на цените на

...
Не мисля, че има опасност от повишаване на цените на
Коментари Харесай

Депутат: Няма опасност от повишаване на цените на тока след отпадането на мораториума

Не мисля, че има заплаха от повишение на цените на тока след отпадането на мораториума. Това съобщи ръководителят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Любомир Каримански.

" Вчера вицепремиерът Асен Василев и министърът на енергетиката дадоха ясни отговори на въпроси на бизнеса и депутати какво би трябвало да се чака. Имаме решение по какъв начин би трябвало да бъдат направени обезщетенията за първото тримесечие на годината. Има опция и таванът за " ден напред " да бъде не 30%, а даже 35%, което е в интерес на бизнеса ", сподели още той.

По думите му се разискват и облекчения за битовите консуматори.  " Ако цената за тях се усили, то тя няма да бъде два-три пъти, както споделят някои. Обсъжда се да бъде по-малко, само че не знам точната цифра. Предполагам, че министърът на енергетиката в идващите седмици ще даде точни планове ", коментира Любомир Каримански пред Нова.

" Лично аз не съм последовател на мораториума поради правилото да не се намесваме в работата на самостоятелните регулаторни органи. Ние по принцип не би трябвало да се намесваме в който и да е орган, тъй като по този начин го трансформираме в подвластен ", уточни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР