Не мисля, че чак толкова много трябва да се робува

...
Не мисля, че чак толкова много трябва да се робува
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Не трябва да се робува на псевдо протести


Не мисля, че чак толкоз доста би трябвало да се робува на псевдо митинги. По този метод вицепремиерът, водач на НФСБ и съпредседател на „ Обединени патриоти” Валери Симеонов разяснява процесите в страната и реакциите на властта към тях.
„ Хората могат да стачкуват против каквото желаят, това е тяхно демократично право. Доколко е основателно е различен въпрос. Доколко ще е потребно протестиране по неизяснени въпрос или въпроси, по които страната не може да има отношение, е друга гатанка. Спомняме си едни митинги в Пловдив в отбрана на доктор Димитров, пък тя, работата, май излезе малко по-различна”, съобщи националистът.
Хиляди хора желаеха независимост за медика, задържан във връзка със гибелта на апаш. По-късно стана ясно, че огромна част от тиражираните информации към случая – че дамата и детето на доктора са спели на горния етаж, че е имало битка, че оръжието е на нападателя и така нататък, се оказаха погрешни. Нещо повече, съгласно прокуратурата Иван Димитров е дебнел рецидивиста в продължение на половин час и по-късно се е опитал да заличи следите от стрелбата благодарение на свои другари.
Преди това обаче евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки обществено изиска освобождението на доктора, а партията употребява случая, с цел да стартира законови промени, които да разширят кръга на неизбежната защита в това число и с огнестрелно оръжие.
Когато му беше напомнено за това, Симеонов разяснява: „ Толкова по-зле за такива политици. Аз и НФСБ съзнателно сме се въздържали, защото имахме един горчив опит от един различен подобен престъпен или по-скоро битов случай във Враца. При него умря едно младо момче от сърдечен удар, а преди този момент цялата страна беше скочила против хората, които имаха нещастието да пресекат пътя на това момче и то да постави един бокс и да върви да се бие с тях”.
Като различен образец за „ безсмислени протести” той уточни акциите против разширението на ски зоната в Пирин: „ И те не знаят против какво стачкуват с едни огромни плакати „ Спасете Пирин”. То май Пирин би трябвало да се избавя от тях”. Симеонов още веднъж акцентира, че развиването на курорта не съставлява риск за природата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР